Classic Express van Prinses Christina Concours
De Classic Express trekt langs Nederlandse basisscholen.

De Classic Express trekt er weer op uit

De Classic Express van het Prinses Christina Concours gaat weer op weg. Met dit project wil de stichting de muzikale ontwikkeling van kinderen en jongeren stimuleren. Via optredens van jong talent in deze rijdende concertzaal hoopt ze schoolkinderen te inspireren.

Prinses Christina Concours

Het Prinses Christina Concours organiseert diverse concoursen en allerlei muzikale activiteiten voor kinderen en jongeren. Op die manier wil de stichting jong talent niet alleen een podium bieden, maar kinderen en jongeren ook inspireren om zelf muziek te maken. Een van de projecten is de Classic Express, een rijdende concertzaal.

Rijdende concertzaal

Vanaf half juni trekt de Classic Express, na een noodgedwongen coronapauze van zes maanden, weer langs Nederlandse basisscholen. In deze rijdende concertzaal treden de jonge laureaten van de concoursen van de stichting op. Al meer dan honderddertigduizend schoolkinderen maakten via deze weg kennis met klassieke muziek.

Vrije gift voor Classic Express

De stichting wil projecten zoals de Classic Express ook in de toekomst zo laagdrempelig mogelijk blijven aanbieden. Daarom is ze voortdurend op zoek naar financiële steun waardoor ze meer scholen en dus ook meer kinderen kan bereiken. Al wie gecharmeerd is door dit bijzondere project, kan het Prinses Christina Concours steunen met een gift.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen