Nederlands Kamerorkest Het Concertgebouw Francoix Leleux © Melle Meivogel (1)

Concertstream: Debussy, Haydn en Brahms o.l.v. hoboïst François Leleux

Onder leiding van multitalent François Leleux speelt het Nederlands Kamerorkest een afwisselend concert waarin Haydn centraal staat. Leleux speelt onder andere het Hoboconcert van Haydn en dirigeert de Haydn-variaties van Brahms!

De energie van Francois Leleux ‘Hij knikt naar het orkest, gebaart met zijn hobo, dirigeert dansend met zijn hele lichaam’, schreef de pers over de  François Leleux. Een mooie omschrijving van deze Franse musicus die het liefst multifunctioneel musiceert. Hij komt met een zorgvuldig samengesteld programma waarin de hobo een hoofdrol speelt, maar ook het Nederlands Kamerorkest ruimschoots aan bod komt. Op althobo opent hij het concert met een schitterend arrangement van Debussy’s meesterlijke saxofoonrapsodie. Op hobo speelt Leleux het heerlijk ontspannen, aan Haydn toegeschreven Hoboconcert.

Heerlijk, helder, Haydn Als dirigent ontfermt François Leleux zich over de Haydnvariaties van Brahms. Haydn gaf het plechtige koraal Sankt Anton een plekje in een van zijn divertimento’s. Toen Brahms dat werk tegenkwam, werd hij er meteen verliefd op en maakte er een schitterende set variaties van. Ook het werk van Albert Schnelzer ademt Haydn. Want in zijn A Freak in Burbank laat de componist zich inspireren door de helderheid en vrolijkheid van Haydns muziek. Gestoken in een eigentijds jasje natuurlijk.

Benieuwd naar Francois Leleux?

Bekijk dan de concertstream op do 25 maart om 20.30 u vanuit Het Concertgebouw. De stream wordt opgenomen met zeven camera’s op HD-beeldkwaliteit en met high resolution audiokwaliteit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen