Dutch classical talent 2022/23 Photo: Marco Borggreve

Concerttips: Grachtenfestival

Eigenlijk zijn de concerttips deze keer vooral kaartverkooptips. Vooral omdat de kaarten voor zowel het Grachtenfestival als het Stiftfestival vrij snel gaan. Het Grachtenfestival in Amsterdam vindt deze zomer plaats van 23 augustus tot en met 1 september. Op zo’n honderd locaties door de hele stad, met de Tolhuistuin als festivalhart, treden zo’n vierhonderd musici in verschillende samenstellingen op. Het openingsconcert van het festival, op 23 augustus in de Tolhuistuin met het Nympheas Trombone Quartet en het Amswave Trio is gratis toegankelijk. 

Premières

Er zijn meer gratis toegankelijke concerten. Daar vallen de drie concerten van de jonge Nederlandse harpist Joost Willemze, artist in residence van deze festivaleditie, niet onder. Hij geeft drie interessante concerten in Felix Merites, Het Van Gogh Museum en het Koninklijk Paleis op respectievelijk 25, 27 en 29 augustus.

Ook kent het festival zoals altijd vele première. Liefst achttien nieuwe werken staan er op het programma. Daaronder is de eerste uitvoering van de compositieopdracht die het grachtenfestival aan Maya Fridman gaf. Haar Tree of Life klinkt voor het eerst in de Uilenburgersjoel op donderdag 29 augustus.

Kaarten

Een overzicht van de vele concerten en locaties is te vinden op grachtenfestival.nl. De site wijst ook de weg naar kaarten voor de verschillende evenementen.

 

Facebook
Twitter

Laatste artikelen