Nieuwe directie Rotterdams Philharmonisch Orkest

Op 19 augustus treedt met algemeen directeur Rob Streevelaar en zakelijk directeur Piet van Gennip de nieuwe directie van het Rotterdams Philharmonisch Orkest aan. Zij nemen daarmee de plaats in van respectievelijk George Wiegel, die deze zomer met pensioen gaat en zakelijk directeur ad interim Jaap Lampe. Beide heren zijn welbekend en zeer ervaren in de orkestsector. Streevelaar was jarenlang directeur van het Nederlands Philharmonisch Orkest-Nederlands Kamerorkest. De afgelopen maanden was hij actief als directeur-bestuurder ad interim van Philzuid dat nu versneld op zoek moet naar een nieuwe algemeen directeur-bestuurder en vaste opvolger van Stefan Rosu. Piet van Gennip was de afgelopen jaren directeur van Het Balletorkest.

 

Spannende combinatie

Beiden hebben niets dan lof voor en grootse plannen met het Rotterdamse orkest. Zo zegt Van Gennip: “Het Rotterdams Philharmonisch Orkest combineert internationale klasse met de nabijheid van een stadsorkest. Deze spannende combinatie in de meest bruisende stad van Nederland spreekt mij enorm aan. Ik kijk ernaar uit om de organisatie verder te verstevigen en de financiële basis uit te bouwen, zodat we nog meer kunnen betekenen voor de Rotterdammers en kunnen schitteren op nationale en internationale podia.”

 

Excellente kwaliteit

En Streevelaar doet er nog een schep bovenop: “Wat geweldig om terug te keren naar ‘de haven’. Naar het fantastische Rotterdams Philharmonisch Orkest, waarmee ik ben opgegroeid en dat mijn liefde voor het symfonieorkest en voor klassieke muziek aanstak. Ik zie ernaar uit in samenspel met de musici, met chef-dirigent Lahav Shani, de staf en met vertrouwde en nieuwe samenwerkingspartners te werken aan de toekomst. Voortbouwend op de excellente kwaliteit van het orkest, met een uitnodigende programmering, in deze dynamische stad waar zoveel muziek in zit.”

Facebook
Twitter

Laatste artikelen