CONNOLLY

Recensie CONNOLLY – My True Love Hath My Heart: English songs by Britten, Howells, Ireland, Gurney, Head, Warlock, Bennett

CONNOLLY
My True Love Hath My Heart: English songs by Britten, Howells, Ireland, Gurney, Head, Warlock, Bennett
Sarah Connolly (mezzosopraan), Malcolm Martineau (piano)
Chandos CHAN 10691 • DDD-61’
Sinds Kate Royal de trend zette met haar baanbrekende en uiterst succesvolle tributen aan het Engelse lied is het hek van de dam. Na Bejun Mehta komt nu ook Sarah Connolly met een welluidend recital waaruit nog maar weer eens blijkt dat de Engelse liedtraditie de nodige – al dan niet verborgen – schatten herbergt. Vooral in de vorm van Benjamin Brittens liederen natuurlijk, maar het moet gezegd dat Connolly daarnaast een soms interessante keuze uit het repertoire van minder bekende Goden heeft samengebracht. Daarbij weet ze liederen als Howells ‘King David’ op onnavolgbare wijze gestalte te geven. Hier zijn de woorden hauntingly beautiful gerechtvaardigd. Daarna wordt het niveau wat composities betreft wisselvallig. John Ireland is een mindere God, Ivor Gurney heeft een troef in ‘By a Bierside’, maar ‘Sleep’ is een onbeduidend muziekje. Howels ‘Lost Love’ intrigeert, zijn ‘Gavotte’ verveelt en daarna heerst compositorische middelmaat. Vijf sterren voor Connolly, drie voor het repertoire, maakt vier in totaal.

René Seghers

Wilt u meer recensies lezen? Sluit dan hier een abonnement af en krijg automatisch toegang tot honderden andere recensies én voorgaande edities van Luister.

Facebook
Twitter

Laatste artikelen