De Muziekwedstrijd van het Prinses Christina Concours is er voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.
De Muziekwedstrijd van het Prinses Christina Concours is er voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

De Muziekwedstrijd is van start gegaan

Het Prinses Christina Concours organiseert wederom De Muziekwedstrijd. Aan deze online muziekwedstrijd kunnen kinderen van vier tot en met twaalf jaar deelnemen, ongeacht hun niveau of het genre waarin ze musiceren. Op 26 november 2023 wordt de laagdrempelige wedstrijd afgesloten met een feestelijke Muziekdag in TivoliVredenburg.

Kinderen enthousiasmeren om met muziek bezig te zijn. Dat is het doel van De Muziekwedstrijd. Het Prinses Christina Concours zet plezier beleven aan (samen) muziek maken voorop in deze wedstrijd voor muzikale kinderen van vier tot en met twaalf jaar. “In ieder kind zit muziek”, aldus directeur Alexander Buskermolen. “Het Prinses Christina Concours vindt het belangrijk om dit zo vroeg mogelijk aan te moedigen en te ondersteunen. Daarom is deze vrolijke wedstrijd in het leven geroepen.”

Categorieën van De Muziekwedstrijd

Het deelnemersveld is ingedeeld in drie categorieën. Solisten, trio’s of kleine groepen van maximaal vijf jonge muzikanten worden afhankelijk van hun leeftijd ondergebracht in categorie één (vier tot en met acht jaar) of categorie twee (negen tot en met twaalf jaar). De derde categorie bestaat uit grote groepen van zes of meer muzikanten tussen vier en twaalf jaar. Alle niveaus en muziekgenres zijn toegestaan. Van beginners tot gevorderden. En van klassiek, jazz, pop of wereldmuziek tot gamelan, gitaar, pannen en deksels. Iedereen die graag muziek maakt, mag meedoen.

Veel prijzen

Plezier staat voorop, maar natuurlijk zijn er wel prijzen te winnen. Veel prijzen zelfs. Zo zijn er prijzen voor de beste video-inzending, de origineelste inzending, het muzikaalste spel en voor beginnende muzikanten. Daarnaast worden ook aanmoedigingsprijzen uitgedeeld en krijgt iedereen persoonlijke feedback van de professionele jury die de inzendingen bekijkt. De jury bestaat onder anderen uit liedjesmaker Jeroen Schipper, jazzzangeres Ntjam Rosie, saxofonist Coen Witteveen (Typhoon) en violiste Emma van der Schalie.

Klaasje Meijer

Ook Klaasje Meijer, die tot 2021 deel uitmaakte van K3, is dit jaar jurylid bij De Muziekwedstrijd. Als fluitiste, ambassadeur voor klassieke muziek en prijswinnaar van het Prinses Christina Concours draagt ze deze wedstrijd voor kinderen een warm hart toe. “Het is zo belangrijk dat kinderen plezier beleven aan het luisteren naar én spelen van muziek. Behalve dat het de ontwikkeling van kinderen helpt, is het vooral leuk om te doen en is het iets waar je een leven lang iets aan hebt.”

Ode aan vriendschap

Het thema van De Muziekwedstrijd is dit jaar ‘vriendschap’. Daarmee wil de organisatie kleine en grote vriendschappen vieren. De bijzonderheid van vriendschap wil de jury dan ook graag terug horen in de inzendingen. Kinderen tussen vier en twaalf jaar kunnen tot en met 15 oktober 2023 een muziekfilmpje van maximaal vier minuten insturen via demuziekwedstrijd.nl of app.demuziekwedstrijd.nl. Op zondag 26 november 2023 wordt De Muziekwedstrijd officieel afgesloten met een muzikaal feest in TivoliVredenburg in Utrecht. Op de Muziekdag staan allerlei activiteiten gepland, evenals optredens van prijswinnaars, korte jurygesprekjes en uiteraard de officiële prijsuitreiking.

Meer info is te vinden op demuziekwedstrijd.nl.

5/5 - (2 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen