De Zes brengt elke finaleavond een verrassende cover. Foto: Shutterstock
De Zes brengt elke finaleavond een verrassende cover. Foto: Shutterstock

De Zes brengt verrassende pianocovers

De finaleweek van de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano is volop aan de gang. Op zaterdag 29 mei weten we welke pianist zich in 2021 tot winnaar kroont van deze prestigieuze pianowedstrijd. De zes finalisten geven deze week het beste van zichzelf. Net zoals ‘De Zes’: zes Belgische studenten piano die aan het eind van elke finaleavond een pianocover van filmmuziek of een pop- of rocknummer spelen.

De Zes

Zes Belgische jongeren die piano studeren aan gerenommeerde Belgische conservatoria volgen de Koningin Elisabethwedstrijd al sinds het begin op de voet en becommentariëren de wedstrijd op sociale media en in tv- en radio-uitzendingen. Aan het eind van elke finaleavond bestijgen ze zelf het podium om een cover van bekende filmmuziek, popnummers of rocknummers te brengen. Een luchtige afsluiter van de avond.

Drie vleugelpiano’s

Elke finaleavond brengen drie van de zes studenten piano samen een cover vanuit de Toots-studio van de VRT. Zo passeerden Heaven (van de overleden Zweedse dj Avicii) en filmmuziek uit Cinema Paradiso (van Andrea en Ennio Morricone) al de revue, beide bewerkt voor piano door Martin Valcke. Emmy Wils, François Douchy en Jens Vermeiren brachten samen, elk vanachter hun eigen vleugelpiano, de wondermooie pianocover van Avicii’s hit. Brecht Valckenaers, Floris van den Ende en Milena Cuk speelden de voorbije week een fragment van de soundtrack van de film Cinema Paradiso.

Pianocovers

Andere covers die deze finaleweek gebracht worden: filmmuziek uit Mission Impossible van Lalo Schirfrin en uit Catch me if you can van John Williams, alsook muziek uit de tv-reeks The queen’s gambit van Carlos Rafael Rivera. Vrijdag sluiten De Zes hun coverreeks af met het rocknummer Killing in the name van de Amerikaanse band Rage Against the Machine.

Finalisten Koningin Elisabethwedstrijd

Zes pianisten schopten het tot de finaleweek van de Koningin Elisabethwedstrijd en spelen deze week de sterren van de hemel in het Brusselse kunstencentrum Bozar. Vitaly Starikov (Rusland), Sergei Redkin (Rusland), Dmitry Sin (Rusland), Tomoki Sakata (Japan), Keigo Mukawa (Japan) en Jonathan Fournel (Frankrijk) maken kans op de hoofdprijs. U kan de finaleweek online volgen via de website van de wedstrijd.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen