Frida Kahlo. De cast van 'De zus van Frida Kahlo'.
De cast van 'De zus van Frida Kahlo'. Foto: Ada Nieuwendijk

De zus van Frida Kahlo

Niet Frida Kahlo zelf, maar haar zus is de inspiratiebron voor de nieuwe familievoorstelling van SeaSession en Servaes Nelissen. Met Mexicaanse muziek door een orkest van negen muzikanten en animatievideo’s van Sjeng Schupp. Nog tot en met 4 juni 2023 door heel Nederland te beleven.

Eindelijk gaat het eens niet over mij, moet Frida Kahlo denken. Na haar dood terugkeren op aarde wil de Mexicaanse kunstschilderes geen geval, zo blijkt uit haar dagboek. Ze zou dan ook tevreden zijn dat niet zij, maar haar zus voor een keer de inspiratiebron van een muzikale voorstelling is. Cristina Kahlo komt in De zus van Frida Kahlo in contact met dirigent en Mexico-kenner Frederik de Waal. Hij belandt tijdens de voorbereidingen van het laatste concert met zijn orkest in een surrealistische droomwereld tussen leven en dood.

Surrealistische droomwereld

Het is in die droomwereld dat de familievoorstelling De zus van Frida Kahlo zich afspeelt. SeaSession creëert er samen met theatermaker Servaes Nelissen een spannend avontuur boordevol verhalen, liederen, acts met eigenzinnige poppen en absurdistische animatiefilms. Kortom, een spektakel voor jong en oud. Mexico-kenner of niet. Muziekliefhebber of niet. Kahlo-fan of niet.

Creatieve workshop

De zus van Frida Kahlo is tot begin juni in diverse Nederlandse theaters te beleven. Sommige voorstellingen worden voorafgegaan door een gratis workshop onder leiding van Pepe Garcia, Mexicaans slagwerker bij SeaSession, en kunstenares Olga de Bie. Aanmelden kan via het theater. Een overzicht van de speeldata is hier te vinden.

5/5 - (2 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen