Het Nederlands Kamerkoor en Amsterdam Sinfonietta presenteren Spiegel im Spiegel

Nederlandse Kamerkoor en Amsterdam Sinfonietta spelen met ruimte, klank en tijd

Spiegel im Spiegel, zo luidt het nieuwste programma van het Nederlands Kamerkoor en Amsterdam Sinfonietta. Van 6 tot en met 20 mei 2023 brengen ze dit concert in diverse cultuurhuizen in Nederland en verkennen ze de grenzen van muziek, tekst, bezetting en zaal.

In het Baltisch-Britse programma Spiegel im Spiegel worden werken van onder anderen Pärt, Vaughan Williams, Veljo Tormis en Thomas Tallis ten gehore gebracht. Het Nederlands Kamerkoor en Amsterdam Sinfonietta zetten al hun klankkleuren in de verf, zowel in kleine solistische werken als in een groots concert voor koor en strijkorkest.

Onalledaags geheel

Het Nederlands Kamerkoor en Amsterdam Sinfonietta spelen met ruimte, klank en tijd. Dat doen ze in wisselende bezettingen en in onalledaagse opstellingen. De twee ensembles plaatsen tegenovergestelde muziekstukken bij elkaar en creëren op die manier een uniek geheel. Zo staan de overdonderde renaissanceklanken van Vaughan Williams in contrast met het verstilde Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt.

Programma en uitvoerenden

Het volledige programma bestaat uit de volgende werken: Spiegel im Spiegel (Arvo Pärt), Tunes (Thomas Tallis), Fantasy on a theme by Thomas Tallis (Ralph Vaughan Williams), Curse upon Iron (Veljo Tormis), Plainscapes (Peteris Vasks ) en Concerto per voci e strumenti (Lepo Sumera). Het Nederlands Kamerkoor en Amsterdam Sinfonietta staan voor dit concert onder leiding van Candida Thompson, die eveneens de viool bespeelt. Bij de uitvoering van Sumera’s en Tormis’ werken staat Martina Batič op de bok.

Spiegel im Spiegel is van 6 tot en met 20 mei 2023 in Utrecht, Groningen, Tilburg, Enschede, Amsterdam, Zwolle, Den Haag, Arnhem en Veere te beleven. Kijk voor tickets en info op de website van het Nederlands Kamerkoor of Amsterdam Sinfonietta.

5/5 - (2 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen