Die Fledermaus door Dutch National Opera Academy
Die Fledermaus. Foto: Reinout Bos

Operette Die Fledermaus door DNOA

De operette Die Fledermaus is van 7 tot en met 11 juli 2021 te zien in het Amsterdamse Compagnietheater. Op het podium staan zangers van de Dutch National Opera Academy (DNOA), begeleid door het Residentie Orkest onder leiding van Karel Deseure. De artiesten brengen een actuele kijk op de beroemde Weense operette.

Die Fledermaus

Die Fledermaus werd na de beurskrach van 1874 geschreven door de Oostenrijkse componist Johann Strauss. In de operette ontvlucht een aantal mensen het alledaagse bestaan door toevlucht te nemen in dronkenschap en losbandigheid. Onvermijdelijk ontwaken ze met een kater waar geen pijnstiller tegen opgewassen is. In deze productie wordt de grimmige komedie – over ijdelheid en driften, vluchtreflexen en het verlangen naar ‘iets’ anders – tegen het licht gehouden om te zien wat ze ons over de huidige tijd kan vertellen.

Dutch National Opera Academy

De operette wordt gebracht door het Residentie Orkest onder leiding van Karel Deseure en zangers van de Dutch National Opera Academy. In deze masteropleiding van het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium Den Haag worden getalenteerde zangers opgeleid voor het internationale operapodium. Twee keer per jaar brengen ze een volledig geënsceneerde productie. De regie van Die Fledermaus is in handen van Dirk Schmeding. Het decor en de kostuums worden verzorgd door Pascal Seibicke.

Programma

Die Fledermaus is op de volgende data te zien in het Compagnietheater in Amsterdam:
– woensdag 7 juli om 20 uur
– donderdag 8 juli om 20 uur
– zaterdag 10 juli om 20 uur
– zondag 11 juli om 15 uur
Een toegangskaart kost 32,50 euro en is online verkrijgbaar via deze website.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen