Die Zauberflöte/Die Schauspielerin
Kenneth Montgomery. Foto: Annelies van der Vegt

Die Zauberflöte/Die Schauspielerin door Orkest van de Achttiende Eeuw

Het Orkest van de Achttiende Eeuw bestaat veertig jaar. Dat vierde het orkest al met de première van May, gecomponeerd door Louis Andriessen, en het concert De Reünie met werk van onder meer Haydn en Mozart. Van 9 tot en met 20 oktober 2021 trekt het orkest door Nederland met de semi-scenische opvoering van Die Zauberflöte/Die Schauspielerin.

De ondertitel van Die Zauberflöte/Die Schauspielerin luidt Ein Gelegenheitsstück in tijden van Corona. Toen concerten het voorbije jaar massaal geannuleerd werden, sloegen het Orkest van de Achttiende Eeuw, dirigent Kenneth Montgomery, regisseur Alexander Oliver en toneelschrijver Don Duyns de handen ineen en creëerden ze dit gloednieuwe werk.

Grootse stemmen

In het sprankelende Gelegenheitsstück is het publiek getuige van de audities voor Die Zauberflöte en Der Schauspieldirektor. In de hoofdrol schittert Edisonwinnares Roberta Alexander als Die Schauspieldirektorin. De andere rollen werden toebedeeld aan Ilse Eerens (Pamina), Anne Sophie Petit (Köningin der Nacht/Mademoiselle Silberklang), Henk Neven (Papageno), Katharine Dain (Madame Herz), Jeroen de Vaal (Tamino), Jan-Willem Schaafsma (Monostatos/Herr Vogelsang) en Berend Eijkhout (Sarastro/Puf).

Semi-scenische opera

Met Die Zauberflöte/Die Schauspielerin, ein Gelegenheitsstück in tijden van Corona vervolgen het Orkest van de Achttiende Eeuw en solisten onder leiding van Kenneth Montgomery de reeks van semi-scenische Mozart-opera’s, waar ook producties als La clemenza di Tito en Don Giovanni deel van uitmaken.

Tournee door Nederland

Op vrijdag 8 oktober vindt om 19.30 uur een try-out plaats in de Oostzijderkerk in Zaandam. De dag nadien gaat de voorstelling om 20.30 uur in première in het Chassé Theater in Breda. Daarna reist het orkest langs verschillende Nederlandse theaters.

  • De Vereeniging, Nijmegen: 10 oktober (15 uur)
  • Het Concertgebouw, Amsterdam: 12 oktober (20.15 uur)
  • De Doelen, Rotterdam: 13 oktober (20.15 uur)
  • De Spiegel, Zwolle: 16 oktober (20 uur)
  • TivoliVredenburg, Utrecht: 17 oktober (15 uur)
  • Muziekgebouw Frits Philips, Eindhoven: 19 oktober (20.15 uur)
  • Amare, Den Haag: 20 oktober (20 uur)

Tickets zijn verkrijgbaar via de website van het orkest.

4.2/5 - (5 stemmen)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen