Banner

DON GIOVANNI

DON GIOVANNI

Libretto Lorenzo Da Ponte

 

Orkest van de Achttiende Eeuw

Cappella Amsterdam

Kenneth Montgomery dirigent

Jeroen Lopes Cardozo regisseur

 

Semi-scenische uitvoering

 

André Morsch Don Giovanni * Katharine DainDonna Anna * Paula Murrihy Donna Elvira *

Henk Neven Leporello *Thomas Cooley Don Ottavio * Rosanne van SandwijkZerlina * Berend EijkhoutMasetto * David Wilson-Johnson Il Commendatore

In de veelgeprezen, semi-scenisch uitgevoerde Mozart-operareeks door het Orkest van de Achttiende Eeuw en Cappella Amsterdam is het nu de beurt aan de Opera der Opera’s: Don Giovanni! Opgepast dus, Mozarts onverschrokken vrouwen- verslinder gaat op tournee… Eerder oogstte het orkest veel lof met Die Entführung aus dem Serail, Così fan tutte, Le nozze di Figaroen La clemenza di Tito.“Ook Mozart zelf zou dit wondertje van creativiteit vermoedelijk prachtig hebben gevonden. Een knap operahuis dat hier tegenop kan”, aldus de pers over Le nozze di Figaro. Kenneth Montgomery en Jeroen Lopes Cardozo tekenen ook nu weer voor muzikale leiding en regie, waarbij het publiek zich midden in de arena waant. De combinatie van het bronzen geluid van het wereldberoemde orkest versus de frisse stemmen van een nieuwe generatie zangers mag gerust een gouden combinatie worden genoemd. Opnieuw een semi-scenische Mozart-opera dus, en wel de allerbekendste opera van Mozart.

In 2017 werd La clemenza di Titodoor online-magazine Place de l’Opéra verkozen tot Opera van het Jaar. In 2018 loofde een vakjury de Ovatieprijs uit aan het Orkest van de Achttiende Eeuw & Cappella Amsterdam voor de uitvoering van Brahms’ Ein deutsches Requiem.

 

Klik hier voor de tour data.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen

De winkels zijn dicht, wat nu?

Neem een abonnement!

Neem nu een 1-jarig of een 2-jarig abonnement op Luister   magazine! 

Een magazine vol prachtige symphonieën, inspirerende artikelen, tips en meer. 

Koop een los exemplaar!

Betaal t/m 9 februari geen verzendkosten! Gebruik de couponcode THUIS

let op: het magazine wordt binnen vijf werkdagen verzonden!