Jonge talentvolle musici krijgen een podium in het Concertgebouw. Zowel een cellist, als een sopraan en een pianist (de piepjonge Jan Lisiecki) - Luister Magazine over klassieke muziek
Jan Lisiecki. Foto: Christoph Köstlin

Drie jonge talenten in het Concertgebouw

Tijdens de wintermaanden januari en februari biedt het Concertgebouw een podium aan een drietal jonge, talentvolle musici. Het gaat om de Oostenrijks-Perzische cellist Kian Soltani, de Britse sopraan Ruby Hughes en de Canadese pianist Jan Lisiecki.

16 januari – Kian Soltani speelt Prokofjev

Hij werd geboren in een familie vol musici en dus was zijn carrière al bijna voorbestemd. De 27-jarige Soltani studeerde aan de Musik-Akademie Basel, de Kronberg Academy en de Internationale Musikakademie in Liechtenstein. De cellist is geen onbekende in Nederland. Hij viel op tijdens de Cello Biënnale in 2016 en was vorig seizoen artist in residence bij het Residentie Orkest Den Haag. Het is overigens niet Soltani’s debuut in het Concertgebouw. In februari 2019 trad hij er al op tijdens de Rising Stars-reeks. 16 januari soleert het talent bij het Luzerner Sinfonieorchester met Prokofjevs Symfonie-orkest. Het orkest speelt daarnaast Tsjaikovski’s Zesde symfonie. Dit is het laatst voltooide werk van de Russische componist, die vlak na de première ervan overleed. Ga voor overige informatie en tickets naar de website van het Concertgebouw.

21 januari – Het Brits operatalent Ruby Hughes

Ruby Hughes begon haar muziekstudie op de cello, maar is inmiddels uitgegroeid tot een veelbelovende sopraan. In het Verenigd Koninkrijk speelde ze in diverse grote operaproducties met de Engelse Nationale Opera, Garsington Opera, The Opera Group, Music Theatre Wales en de Scottish Opera. Met pianist Joseph Middleton bracht Hughes in 2016 haar debuutalbum Nocturnal Variations uit. Op 21 januari brengt ze samen met dezelfde Middleton liederen van Mahler, Schumann, Purcell, Ives en Britten ten gehore. Wilt u hierbij zijn? Koop uw tickets via de website van het Concertgebouw.

13 februari – Chopin met Jan Lisiecki

Hij is pas 24 jaar, maar zijn pianospel is volwassen. Jan Lisiecki, geboren in Canada, is een Chopinspecialist. Dat betekent dat hij dit ook in het Concertgebouw laat horen. Hij soleert bij het Deutsches Symphonie-Orkest Berlin met Chopins Tweede pianoconcert. “Chopins muziek is zo ongelofelijk goed geschreven voor de piano dat het gewoon onnatuurlijk zou zijn om het niet te spelen. Ik probeer er met mijn spel iets in te steken dat de muziek levend houdt, dat de mensen echt een reden geeft om naar een concert te gaan,” aldus Lisiecki in een interview met het Vlaamse De Morgen. Ook speelt het Deutsches Symphonie-Orkest Berlin onder leiding van de Britse Robin Ticciati Dvořáks Negende symfonie. Bezoek de website van Het Concertgebouw voor meer informatie.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen