Remy van Kesteren
Remy van Kesteren

Livestream Dutch Harp Festival 2021

Op zaterdag 15 en zondag 16 mei vindt het Dutch Harp Festival 2021 plaats. Het festival wordt live vanuit TivoliVredenburg in Utrecht uitgezonden. Het Harpfestival gaat van start met het vermaarde Openingsconcert en sluit af met de finale van de World Harp Competition met als een van de vier finalisten de Nederlandse harpiste Romy Wymer.

Openingsconcert Dutch Harp Festival

Het Openingsconcert van het Dutch Harp Festival 2021 belooft een verrassende show te worden. Deze online editie omvat uiteenlopende muziekstukken, van Mahler tot metal en van poëtische dans tot chromatische harp. Het Openingsconcert van het Harpfestival wordt op zaterdag 15 mei van 19 tot 19.50 uur live gestreamd vanuit de Hertzzaal in TivoliVredenburg.

Finale World Harp Competition

De finale van de World Harp Competition, gepresenteerd door Eric Corton, is de afsluiter van het Harpfestival. De vier finalisten die kans maken op de hoofdprijs zijn Tara Minton (Australië), Grace Roepke (VS), Uno Alexander Vesje (Noorwegen) en Romy Wymer (Nederland). Zij brengen live hun favoriete stuk zodat het publiek kan stemmen voor de Publieksprijs. De optredens van de finalisten zullen worden afgewisseld met Ensemble Lumaka, dat Debussy en Ravel speelt.

Klinkende namen

Op het programma van het Dutch Harp Festival 2021 staan tal van klinkende namen. Op zaterdag van 19 uur tot middernacht en op zondag van 11 tot 19.30 uur geven artiesten van over heel de wereld het beste van zichzelf. Het Harpfestival verwelkomt onder andere AMT, Chloé Albaret, Gertjan Bazuin, Casper Bleumers, Joris Beets, Kaya Gür, Markoesa Hamer, Harp Sirens, Julija Hartig, Remy van Kesteren, Eveline Kraayenhof, Miriam Overlach, Laura Perrudin, Jeroen Rekké, Saskia Rekké, Francien Schatborn, Manuel Visser, Joost Willemze en Het Blauwe Uur. Tijdens de finale zijn niet alleen de vier finalisten te horen, maar ook Jana Machalett (fluit), Saskia Viersen (viool), Martina Forni (altviool), Charles Watt (cello) en Miriam Overlach (harp). Tickets zijn verkrijgbaar via de website van het Dutch Harp Festival.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen