Uno Vesje
Uno Vesje

Uno Vesje wint World Harp Competition 2021

Op 15 en 16 mei vond in Utrecht het online Dutch Harp Festival 2021 plaats, dat dit jaar live gestreamd werd vanuit TivoliVredenburg. Het festival werd afgesloten met de finale van de World Harp Competition. De Noorse harpist Uno Vesje (Oslo, 1989) mocht de hoofdprijs mee naar huis nemen. De tweede prijs en de publieksprijs waren voor de Nederlandse Romy Wymer.

Uno Vesje ontroert de jury

De jury van de World Harp Competition 2021 reikte de hoofdprijs uit aan Uno Vesje. De Noorse harpist wist de jury te raken met zijn muziek, compositie en uitvoering. “Vesje heeft duidelijk muzikale drive in zijn spel waar we niet aan konden ontsnappen. Het muzikale equivalent van een pageturner”, aldus de jury. Vesje won 5000 euro en het Care, Coaching & Career-programma waarmee het Dutch Harp Festival de carrière van de jonge harpist een duwtje in de rug wil geven.

Spelen vanuit het hart

De Nederlandse harpiste Romy Wymer mocht de tweede prijs in ontvangst nemen. De jury noemde haar een muzikante die speelt vanuit haar hart. Zou dat de reden zijn waarom het publiek haar als favoriet koos? Wymer kroonde zich ook tot winnares van de publieksprijs. De derde prijs ging naar Grace Roepke (VS), de vierde prijs naar Tara Minton (Australië).

Online jury

De jury beoordeelde de prestaties van de kandidaten tijdens deze online editie van de World Harp Competition op afstand. Dit jaar werd de jury voorgezeten door saxofonist Ties Mellema en bestond ze uit Stephan Fitzpatrick (UK), Corrina Hewat (UK), Gavriël Lipkind (Israël), Caroline Lizotte (Canada), Claron McFadden (VS/NL) en Jeroen van Vliet (NL).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen