25 en 26 mei vindt de eerste editie van het Festival FolkBaroque Amsterdam plaats, met folk en barok - Luister magazine
Artistiek leider Antoinette Lohmann. Foto: IAMKAT

Festival FolkBaroque brengt muzikale kruisbestuiving

Beleef een unieke muzikale combinatie tijdens Festival FolkBaroque Amsterdam op 25 en 26 mei. De eerste editie van het festival brengt, in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam, een spannende verwevenheid tussen barok- en folkmuziek. Op zaterdag is er een programma in de Oude Lutherse Kerk en op zondag zijn er twee intieme huisconcerten in Huis de Visscher aan de Keizergracht.

Beïnvloeding door volksmuziek

Het is voor het eerst dat een dusdanig festival plaatsvindt. Ensembles die allen op hun eigen manier barok en folkmuziek combineren, worden samengebracht. Artistiek leider Antoinette Lohmann vertelt over de kruisbestuiving: “We moeten niet onderschatten hoe sterk muziek in de zeventiende en achttiende eeuw is beïnvloed door volksmuziek, of vaak zelfs volksmuziek is, en hoezeer ook de instrumentaal-technische ontwikkeling daaraan gerelateerd is. Dit geldt bijvoorbeeld in hoge mate voor de viool. Barokmuziek is niet alleen maar truttigheid met pruiken en festival FolkBaroque Amsterdam geeft daar op grootse wijze invulling aan.”

Festival FolkBaroque Amsterdam bezoeken

Op 25 mei betreedt artistiek leider Antoinette Lohmann ook nog het podium, samen met haar ensemble Furor Musicus. Lohmann is namelijk violist. Daarnaast klinken bestaande ensembles als Rabaskadol, Camerata Trajectina, en een ensemble rond Gottfrid van Eck, die allen op gevarieerde wijze barok en folk combineren. Op zondag 26 mei is het programma samengesteld in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam. Dan geven jonge internationale musici twee huisconcerten. Kijk voor overige informatie, het programma of tickets op de website van Festival FolkBaroque.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen