Internationaal Vocalisten Concours geeft operacursus met wereldsterren als Nelly Miricioiu - Luister magazine
Nelly Miricioiu. Foto: Hans Hijmering

Internationaal Vocalisten Concours geeft operacursus

Het Internationaal Vocalisten Concours (IVC) in ’s-Hertogenbosch biedt talentvolle jonge zangers en zangeressen de mogelijkheid deel te nemen aan de zogeheten IVC Summer School Belcanto. Deze vindt plaats van 3 tot en met 7 september in Theater aan de Parade in ’s-Hertogenbosch en staat in het teken van het repertoire van de componisten Bellini, Rossini, Donizetti en Verdi.

Unieke kans

Het is voor jong klassiek talent een unieke kans om les te krijgen van wereldsterren als mezzosopraan Jennifer Larmore en sopraan Nelly Miricioiu. Daarnaast zal ook dirigent Giuliano Carella zijn kennis overdragen. Inschrijven is mogelijk tot 26 juli.
Naast deze unieke kans voor talenten, is een aantal van de masterclasses ook toegankelijk voor publiek. De summerschool sluit af met een presentatieconcert op zaterdag 7 september. Ga voor het programma, meer informatie over de inschrijving of voor tickets naar de website van het IVC.

Internationaal Vocalisten Concours

Naast een summerschool, is er ook nog de wedstrijd. De 53e editie van het Bossche concours zal dit jaar plaatsvinden van 20 tot en met 24 november. Honderden zangers tussen 18 en 32 jaar melden zich aan om te strijden voor deze prestigieuze prijs. Ze worden beoordeeld door de wereldtop (Koninklijk Concertgebouworkest, De Nationale Opera, de Salzburger Festspiele en beroemde zangers). De kaartverkoop voor het concours start op 4 juni. Houd daarvoor de website van Theater aan de Parade in de gaten.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen