Internationaal Festival Vocallis
Winnaars Vocallis Liedprijs 2019: Amy Hewitt en Anna Michels

Internationaal Festival Vocallis bestaat 10 jaar

Internationaal Festival Vocallis viert dit jaar zijn tienjarig bestaan. Het thema van dit jubileumjaar is liefde. Het festival vindt plaats van 22 oktober tot en met 7 november 2021 in diverse Zuid-Limburgse gemeenten. Op het festival staat de stem (van jong talent) centraal.

Talentontwikkeling

Bij de oprichting in 2011 gaf Vocallis talentontwikkeling en -begeleiding meteen een prominente plek op het festival. In masterclasses en workshops geeft de organisatie bekend en onbekend zangtalent de gelegenheid om door te groeien. De voorbije tien jaar hielp Vocallis bij de ontwikkeling en doorgroei van talenten, zoals Amy Hewitt, Vincent Kusters, Bibi Ortjens, Karola Pavone, Abigail Richards en Ellen Valkenburg.

Vocalis Liedprijs

Om jong talent een podium te geven, werd de Vocallis Liedprijs in het leven geroepen. De prijs maakt deel uit van de jaarlijkse masterclasses. De winnaars krijgen onder meer de kans om op de volgende editie van het festival op te treden tijdens het Laureatenconcert. De eerstvolgende masterclasses vinden van 1 tot en met 4 november 2021 plaats en worden met een presentatieconcert afgesloten. Wie zijn of haar kans wil wagen, kan zich hier aanmelden.

Festival Vocallis

Diverse gemeenten en prachtige locaties in Zuid-Limburg vormen het decor van Festival Vocallis21 dat van 22 oktober tot en met 7 november 2021 plaatsvindt. Op het programma staat onder andere werk van Britten, Schubert, Mahler en Beethoven. Maar het zijn de componisten Mikalojus Konstantinas Čiurlionis en Alphons Diepenbrock die centraal staan tijdens de jubileumeditie van het festival. De volledige programmering wordt later bekendgemaakt.

5/5 - (1 stemmen)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen