Het Houten Huis en Holland Opera komen met een voorstelling voor jong en oud: Ruimtevlucht - Luister magazine over klassieke muziek
Het Houten Huis - Holland Opera - Ruimtevlucht

Holland Opera met voorstelling voor kinderen

Tijdens de kerstvakantie speelt de Holland Opera in coproductie met Het Houten Huis wel een heel bijzonder stuk. Het gaat om Ruimtevlucht, een opvoering voor kinderen vanaf acht jaar. Dit stuk vertelt een verhaal over een ruimteschip dat vertrekt naar de toekomst. Maar de selectie om aan boord te komen is streng. Het is het verhaal van de Ark van Noach in een modern jasje.

Het beloofde volk dat de beschaving moet redden

Alleen de allerbesten mogen aan boord van het ruimteschip. De geleerde giraf, de machtige walrus en het helderziende meisje hebben een plek weten te bemachtigen. En voor de puurste liefde en het blije ei zijn zelfs ereplaatsen gereserveerd. Wanneer de ruimtevloot eenmaal opstijgt, kijken alle inzittenden naar de aarde. Maar er is geen tijd om lang te treuren, want zij zijn de elite. Ze zijn het beloofde volk dat de beschaving moet redden. Echter, er blijkt een verstekeling aan boord te zijn.

Trailer van Ruimtevlucht

Lovende kritieken

De voorstelling kreeg in de media eerder lovende kritieken. De Volkskrant gaf vier sterren en zei er onder andere het volgende over: “Deze bijna woordeloze jeugddansopera vol fraaie samenzang, biedt voor jong en oud een rijkdom aan associaties.” Meer weten? Lees een uitgebreide recensie van de Theaterkrant op hun website.

Bezoek Ruimtevlucht van Holland Opera

De voorstelling wordt gespeeld van 21 december tot en met 5 januari in de Veerensmederij (Amersfoort) en in de Stadsschouwburg van Groningen. Ga voor meer informatie over Ruimtevlucht, de speeldata, tijden en tickets naar de website van de Holland Opera.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen