Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht
Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht 2019 - Majanka Fotografie

Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht gaat online door

Nog geen plannen voor de kerstvakantie? De organisatie van het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht weet daar wel iets op. Van 28 t/m 30 december vinden er live vanuit TivoliVredenburg de hele dag kamermuziekconcerten (zonder publiek) plaats. Een festival om te streamen óf te beluisteren via NPO Radio 4. Gewoon, vanaf je eigen bank.

Samen met mediapartner AVROTROS Klassiek en TivoliVredenburg organiseert het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht een selectie van de programmering van het oorspronkelijke festival. De concerten worden aangeboden door jonge Nederlandse musici en ensembles via livestreams. De festivalorganisatie besloot al eerder dat het niet verantwoord was om internationale musici uit te nodigen. Het festival gaat daarom door met alleen muzikanten uit eigen land.

Hoofdrol voor Nederlandse musici

De jonge Nederlandse musici die toch al op het festival zouden optreden, krijgen de hoofdrol in zes prachtige programma’s. Young Artist in Residence violist Tim Brackman speelt met Floor Le Coultre, Pieter de Koe, Jordi Carrasco Hjelm en Rik Kuppen het Forellenkwintet van Schubert. Met zijn Animato Kwartet speelt hij Beethovens Razoemovski-kwartet en met zijn Brackman Trio het ‘Dumky’-trio van Dvorák. Verder komt Lotus de Vries met Olivier Patey en Martijn Willers en het Berlage Saxophone Quartet. Oskar Back-winnaar Coraline Groen, Laura Lunansky, Martina Forni, Jobine Siekman, besluiten het festival met werken van Dvorák, Webern en Franck.

Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht
Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht 2019 – Majanka Fotografie

Janine Jansen en Amihai Grosz

De concerten van violiste Janine Jansen en altviolist Amihai Grosz en de internationale musici worden verplaatst naar een extra zomereditie. Ook die editie is in TivoliVredenburg, het eerste weekend van juli volgend jaar.

Livestreams van Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht

Alle livestreams zijn gratis te bekijken. De complete programmering, uitzendtijden en links naar de online platforms zijn hier te vinden.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen

De winkels zijn dicht, wat nu?

Neem een voordelig abonnement!

De lenteactie! Neem nu een 2-jarig abonnement en betaal €67,55 in plaats van €115,50!

Een magazine vol prachtige symphonieën, inspirerende artikelen, tips en meer. 

Koop een los exemplaar!

Betaal t/m 20 april geen verzendkosten! Gebruik de couponcode THUIS

let op: het magazine wordt binnen vijf werkdagen verzonden!