Internationaal Vocalisten Concours
Bariton Michael Wilmering en danser Ahmad Joudeh in Grenze(n)loos. Foto: Hans Hijmering

Internationaal Vocalisten Concours van start

Vanaf vandaag start het Internationaal Vocalisten Concours (IVC) in Den Bosch. Voor de 53ste keer staan verschillende muzikanten in de schijnwerpers op de podia van Theater aan de Parade. Dit jaar maken verschillende LiedDuo’s deel uit van het Internationaal Vocalisten Concours. Maar liefst 74 duo’s gaan de uitdaging aan in de eerste ronden. Daarvan zijn veertien duo’s geselecteerd om te schitteren in de halve finales op 21 en 22 november. De LiedDuo’s worden beoordeeld door onder andere juryvoorzitter en bekende sopraan Dame Felicity Lott.

Vijfdaags festival waar menig muziekhart sneller van gaat kloppen

Het Internationaal Vocalisten Concours is inmiddels uitgegroeid tot een vijfdaags festival, waar menig muziekhart sneller van gaat kloppen. Lied, theater en literatuur zijn de elementen die naast het concours de boventoon voeren van het jaarlijkse spektakel. Vanavond om 20.15 is de aftrap met de geliefde muziektheaterproductie Grenze(n)loos. De Colombiaanse bariton Michael Wilmering en de Syrische danser Ahmad Joudeh worden begeleid door de Japanse pianiste Kanako Inoue. Monique Wagemakers regisseert het stuk en de choreografie is met dank aan Peter Leung.

Programma Internationaal Vocalisten Concours

Met dit multiculturele samenspel is de toon gezet en volgt daarna voor ieder wat wils. Verschillende masterclasses, een recital, workshops, theater en literatuur vullen de vijf dagen tot een waardig programma voor muziekliefhebbers. Zo kun je op zaterdag vanaf 14.00 terecht voor verschillende masterclasses van Dame Felicity Lott, Graham Johnson, Jard van Nes en David Selig. Bariton Thomas Oliemans en pianist Graham Johnson geven ook een recital met Schuberts tragische meesterwerk Die schöne Müllerin. Op zondag is er ruimte vrijgemaakt voor een gesprek. Schrijver, journalist, muziekliefhebber en bovenal literair talent Bas Heijne gaat in gesprek met bariton Oliemans. Ze leggen tijdens de presentatie de verbinding tussen lied en literatuur gezamenlijk onder de loep.

Meer informatie over de planning en de locaties? Ga naar de website van het IVC.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen