Kijk- en luistertips voor kerstdag
Foto: Shutterstock

Kijk- en luistertips voor kerstdag

Geen opname kan op tegen een livekerstconcert. Maar helaas, ook dit jaar kunnen we niet genieten van de kerstsfeer in de concertzalen. Philharmonie zuidnederland bracht daarom inspirerende muziek samen op een pagina. Omdat muziek net nu hartverwarmend en troostrijk is. 

Laat uw woonkamer zich vullen met de betoverende kerstsfeer dankzij de Spotify-afspeellijst van het Kerstconcert van philharmonie zuidnederland onder leiding van chef-dirigent Duncan Ward. Het orkest brengt de Danssuite van Bartók en de Enigmavariaties van Elgar. Violiste Simone Lamsma vervoegt philharmonie zuidnederland en speelt het wondermooie Vioolconcert in D, op. 35 van Tsjaikovski. Goed voor anderhalf uur luistergenot. Geniet van de heldere klanken van hun muziek bij de warmte van uw haardvuur. Voor meer achtergrondinformatie bij het Kerstconcert kunt u zich laten inspireren door de concertinleiding door József Auer.

Familiemoment

Daarnaast stelt philharmonie zuidnederland ook de registratie van de voorstelling HeartBeat online ter beschikking. Samen met SALLY Dansgezelschap Maastricht creëerde het orkest deze voorstelling voor jong en oud. Kijk samen met uw kinderen of kleinkinderen naar deze bijzondere opvoering met prachtige muziek én dans. Of ga samen op Expeditie Orkest. Ontdek in deze educatieve film alles over het symfonieorkest en haar instrumenten.

Klik hier om naar de website van philharmonie zuidnederland te gaan en te genieten van al het muzikale moois dat zij voor hun luisteraars online ter beschikking stellen. 

4.7/5 - (3 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen