Klassiek Leeft Meesterlijk

Klassiek Leeft Meesterlijk online

Het is inmiddels geen verrassing meer: ook het festival Klassiek Leeft Meesterlijk in Knokke-Heist was genoodzaakt de concertreeks te laten plaatsvinden zonder publiek. Om dit trouwe publiek toch tegemoet te komen, werden alle concerten uitgevoerd en gefilmd, zodat ze gratis beschikbaar zijn via YouTube.

Mischa Maisky in een bijzonder trio

Inmiddels heeft het Maisky Trio afgetrapt. In de Heilig-Hartkerk in Knokke-Heist speelde het een exclusief kamermuziekprogramma. Kopman van het trio is Mischa Maisky, een wereldberoemde cellist uit Letland. Op het befaamde label Deutsche Grammophon maakte hij al zo’n dertig opnames. Voor Klassiek Leeft Meesterlijk bracht hij twee bijzondere musici met zich mee: zijn dochter Lily en zoon Sascha. Samen lieten zij werk horen van barokreus Bach, de jarige Beethoven en de Russische grootmeester Sjostakovitsj. Kijk en luister het gehele concert via onderstaande video.

Samenwerking met winnaars Elisabethconcours

De 2020-editie van Klassiek Leeft Meesterlijk borduurt voort op een vruchtbare samenwerking met Koningin Elisabethwedstrijd-laureaten. Zo werd Lukas Vondracek verwelkomd. De Tsjechische winnaar van het concours in 2016 bracht deze week Mozart, Ravel en Schubert ten gehore. Naast Vondracek verwelkomt het festival Severin Von Eckardstein. Deze Duitse pianist is ook een oud-winnaar van het Elisabethconcours en heeft inmiddels zijn strepen verdiend. Samen met artistiek directeur en pianist Liebrecht Vanbeckevoort speelt hij tijdens dit Beethovenjaar Ode an die Freude. Onderstaande video bevat het pianoconcert van Lukas Vondracek.

Meer Klassiek Leeft Meesterlijk

Maar er is nóg meer. Zoals de Belgische pianisten Sylvia Huang, Jan Michiels en Julien Libeer. Laatstgenoemde speelt samen met violist Lorenzo Gatto. Of het Beethoven XS-strijkkwintet, speciaal voor het Beethovenjaar. Dit jaar verzorgt Casco Phil het slotconcert. En dat allemaal in uw eigen woonkamer! Benieuwd geworden? Kijk voor het volledige programma op de website van Klassiek Leeft Meesterlijk.

U vindt alle concerten makkelijk online via de speciale YouTube-pagina van het festival.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen