Klassifest werd de voorgaande edities zeer goed bezocht - Luister magazine
Foto Peter Lodder

Klassifest is voor jong en oud

Klassifest is het instapfestival en programmeurscollectief voor klassieke muziek. Het is opgericht in 2016 door marketingspecialist Olga Mouret en actrice Milena Haverkamp.Klassifest organiseert jaarlijks een avond in Paradiso waar klassieke muziek toegankelijk wordt gepresenteerd. Dit jaar vindt de avond plaats op donderdag 4 april. Klassiek, maar net iets anders.

Voor een breed publiek

Geen stoelen, geen regels, een biertje in de hand en klassieke stukken van slechts een half uur. Maar wel stukken van topniveau. Het is inmiddels de derde editie van Klassifest en de voorgaande edities waren een groot succes. Het toegankelijke karakter van Klassifest zorgt ervoor dat het genre voor de nieuwe generatie interessanter wordt. Op de eerdere twee avonden was het publiek dan ook van alle leeftijden. Organisator Milena Haverkamp zegt er het volgende over: “Klassieke muziek is zoals acteren, het vertelt een verhaal dat impact kan maken en iets teweeg kan brengen bij het publiek. Daarvoor moet de setting ook kloppen en aansluiten op de wensen van het publiek, anders neemt dat publiek en dan vooral het nieuwe publiek, het simpelweg niet van je aan.”

Gedurfd programma

De derde editie van Klassifest staat in het teken van het operadebuut van schrijver Ilja Leonard Pfeijffer. Samen met The Paradiso Orchestra voert Pfeijffer zijn De Dichter uit. Naast deze headliner staan dit jaar de meest aansprekende jonge talenten zoals Oscar Back-winnaar Niek Baar (1991) en finalist van Dutch Classical Talent Nuala McKenna (1993) op het podium. Deze Duits-Ierse celliste staat bekend om haar lef: ze voert gedurfde programma’s uit en speelt alles uit het hoofd. Tevens spelen onder andere pianiste Nino Gvetadze (1981) en het orkest van het Conservatorium van Amsterdam. Luister je tijdens de avond naar iets wat je niet bevalt? Dan mag je gewoon naar de andere zaal lopen.

Bezoek Klassifest

Het evenement vindt plaats op donderdag 4 april in Paradiso van 20.00 tot 23.30. De kaartverkoop is al gestart via de website van Paradiso. Meer informatie over het programma of andere praktische zaken? Ga naar de website van Klassifest.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen