Lucie Horsch debuteert binnenkort als mezzosopraan in het Muziekgebouw in Amsterdam.
Lucie Horsch. Foto: Hans van der Woerd.

Lucie Horsch debuteert als mezzosopraan

Lucie Horsch kennen we vooral als blokfluitiste, maar op dinsdag 8 november 2022 ruilt ze haar geliefde blokfluit voor een avond om voor haar stem. Dan maakt ze haar debuut als liedzangeres in het voorprogramma van een recital van bariton Florian Boesch en pianist Malcolm Martineau in het Muziekgebouw in Amsterdam.

De klanken van romantische ballades en liederen vullen op dinsdagavond 8 november de Grote Zaal van het Muziekgebouw. De Oostenrijkse bariton Florian Boesch en de Schotse pianist Malcolm Martineau komen voor het eerst sinds 2018 weer naar het Muziekgebouw in Amsterdam en brengen diverse liederen van Carl Loewe, Franz Schubert en Robert Schumann mee.

Lucie Horsch als mezzosopraan

In het voorprogramma schittert een nieuwe doch bekende naam: Lucie Horsch. De Nederlandse blokfluitiste laat aanstaande dinsdag haar blokfluit thuis en maakt in Amsterdam haar debuut als mezzosopraan. Begeleid door pianist Hans Eijsackers zingt ze liederen van Johannes Brahms en Clara Schumann.

Jonge Grote Zangers

Haar zangkwaliteiten toont Horsch sinds kort in het educatietraject Jonge Grote Zangers. De stichting Grote Zangers streeft ernaar de liedkunst in Nederland te promoten door enerzijds veelbelovende, jonge zangers aan het begin van hun carrière een duwtje in de rug te geven en anderzijds de crème de la crème van liedzangers naar Nederland te brengen voor toonaangevende concerten.

Blokfluit en piano

Dat Horsch niet alleen een getalenteerd blokfluitiste is, wisten we al. De 23-jarige muzikante won in 2020 de Nederlandse Muziekprijs en eerder een Edison en een Opus Klassik. Ook achter de piano brengt ze muziek tot leven. Dat bewees ze onder meer in september 2021 tijdens haar piano-blokfluitrecital Folies d’Espagne in Naarden.

Klik hier voor meer info en tickets.

5/5 - (2 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen