Lucie Horsch
Lucie Horsch. Foto: Dana van Leeuwen.

Fluitiste Lucie Horsch aan de piano

Lucie Horsch is niet alleen een virtuoze fluitiste, maar ook een getalenteerde pianiste. Op zondag 12 september 2021 brengt de jonge Nederlandse muzikante een piano-blokfluitrecital in Bij Andreas, de voormalige Andreaskerk in Naarden. Haar programma Les folies d’Espagne omvat werk van Bach, Debussy, Marais en Albéniz.

Jong geleerd, oud gedaan. Horsch begon op vijfjarige leeftijd met blokfluitlessen en bracht amper vier jaar later Brahms’ Hongaarse Dans nr. 5 tijdens het Kinderprinsengrachtconcert. Als fluitiste, opgeleid door Walter van Hauwe aan de Sweelinck Academie, won ze al meerdere prestigieuze prijzen, waaronder het Prinses Christina Concours (2012), de Concertgebouw Young Talent Award (2016) en de Nederlandse Muziekprijs (2020).

Gerenommeerd soliste

Horsch is een veelgevraagd soliste bij barokensembles, symfonieorkesten en in recitals. Zo werkte ze samen met het Koninklijk Concertgebouworkest, het Orkest van de Achttiende eeuw, het Hong Kong Philharmonic Orchestra, de Academy of Ancient Music en vele anderen. In recital vormt Horsch een duo met luitist Thomas Dunford en met klaveciniste Alexandra Nepomnyashchaya. Haar albums Vivaldi en Baroque Journey werden respectievelijk bekroond met de Edison Klassiek Award (2017) en de Opus Klassik prijs (2019).

Piano-blokfluitrecital

Naast fluitiste is Horsch ook een begenadigde pianiste. Ze studeerde piano bij Jan Wijn aan het Amsterdamse Conservatorium. Dat talent toont ze nu aan het publiek in haar verrassend programma Les folies d’Espagne. In de voormalige Andreaskerk, omgedoopt tot Bij Andreas, brengt ze op 12 september Bachs Partita nr. 6, meerdere werken van Debussy en El Albaicin van Albéniz. Uiteraard mag ook Folies d’Espagne van Marin Marais niet ontbreken op Horsch’ gelijknamige piano-blokfluitrecital.

Meer informatie en kaarten via www.bijandreas.nl. Een voorsmaakje? Bekijk hieronder Couplets des folies van Marin Marais door Lucie Horsch en Thomas Dunford.

5/5 - (1 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen