Magdalena Kožená zingt Tsjechische orkestliederen

In de komende editie van Luister, die op 12 juli verschijnt, spreekt mezzosopraan Magdalena Kožená over haar liefde voor de Tsjechische muziek. Dit naar aanleiding van haar jongste cd Czech Songs opgenomen met de Czech Philharmonic o.l.v. Sir Simon Rattle en vol werken van onder anderen Antonin Dvořák, Bohuslav Martinů en de in Auschwitz vermoorde Hans Krása. Over de totstandkoming van de cd zegt ze in gesprek met René Seghers: “We hadden de mogelijkheid voor deze orkestconcerten in de Dvořák Hall van het Rudolfinum in Praag. In november 2022 trad ik daar op met liederen en orkestukken van Krása, Dvořák en Klein en in februari met een  Martinů-recital. Mijn echtgenoot, Simon Rattle, dirigeerde de Czech Philharmonic en ik was in de ban van die muziek. Dit zijn ook voor mij geen alledaagse stukken. Ik voelde mij zo betrokken dat het me zonde leek het zomaar bij een recital te houden. Al die concerten worden tegenwoordig fantastisch opgenomen. Het leek mij een misdaad om deze unieke Tsjechische muziek met dit geweldige orkest niet te delen met muziekliefhebbers buiten Praag.”

Czech Songs
Magdalena Kožená (mezzosopraan), Czech Philharmonic o.l.v. Sir Simon Rattle
Pentatone PTC5187077

5/5 - (1 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen