Bachfestival Dordrecht

Bachfestival Dordrecht

Van 21 t/m 29 juni 2024 wordt Dordrecht opnieuw het bruisende hart van de klassieke muziekwereld tijdens het Bachfestival Dordrecht. Dit tweejaarlijkse evenement viert de rijke muzikale nalatenschap van Johann Sebastian Bach en biedt een unieke mix van traditie en innovatie, waarbij muziek van de oude meester wordt verbonden met hedendaagse kunstvormen en perspectieven.

Hoogtepunten van het festival

Bezoekers kunnen genieten van optredens van onder anderen B’Rock Orchestra & Vocal Consort, Nathan Laube, Vokal Nord, Anne-Maartje Lemereis, Cor Ardesch & Carlo de Wijs, James Oesi & Dudok Kwartet, Alkaloid, Jeroen van Veen en Tall Tales Company. Het openingsconcert op 21 juni in de Biesboschhal is een van de absolute hoogtepunten van het festival. Hier brengen B’Rock en Tall Tales Company samen een unieke kamerversie van de Johannes-Passion. Onder leiding van gitarist/componist Kalle Kalima wordt dit meesterwerk van Bach op een geheel nieuwe manier uitgevoerd, terwijl vier acrobaten van Tall Tales Company zorgen voor een visuele vertaling die de muziek tot leven brengt. Het belooft een adembenemende start van het festival te worden, waarbij Bach op het scherpst van de snede en op ongelooflijke hoogte wordt gebracht.

Artist in residence: Tall Tales Company

Dit jaar verwelkomt het Bachfestival Dordrecht Tall Tales Company als artist in residence. Dit innovatieve circusgezelschap staat bekend om hun vernieuwende voorstellingen waarin circus, muziek en theater samenkomen. Hun deelname aan het festival benadrukt de ambitie van het Bachfestival om vernieuwende en verrassende samenwerkingen te creëren. Tijdens het festival zullen zij verschillende optredens verzorgen, waaronder hun bijdrage aan het openingsconcert en andere voorstellingen waarin zij de grenzen van hun kunstvorm verkennen en verleggen.

Unieke concertlocaties

Het festival speelt zich af op diverse locaties in Dordrecht, met als belangrijkste locatie de Grote Kerk. Deze historische kerk herbergt het indrukwekkende Bachorgel, gebouwd volgens de specificaties zoals Johann Sebastian Bach het zelf gewild zou hebben. De Biesboschhal is een van de andere bijzondere locaties, een industriële ruimte met een unieke, ruwe charme aan de rand van de stad, waar ook diverse concerten plaatsvinden. Dit jaar vormen De Witt en de Kunstkerk het bruisende festivalhart, beide gelegen in het historische Hofkwartier. Hier vinden diverse activiteiten plaats, waaronder (gratis) concerten, live registraties van Bach-uitvoeringen en de mogelijkheid om te genieten van een heerlijke Bachhap.

Innovatie en traditie hand in hand

Het Bachfestival Dordrecht slaat een brug tussen het verleden en het heden door de tijdloze muziek van Bach te combineren met moderne interpretaties en uitvoeringen. Het festival biedt een podium voor zowel gerenommeerde musici als opkomend talent, die samen een divers programma presenteren. Dit jaar worden ook nieuwe composities en wereldpremières uitgevoerd, waaronder het nieuwe werk Haunter of the Void van Florian Magnus Maier, speciaal geschreven voor het festival en uitgevoerd door metalband Alkaloid & Friends. Het Bachfestival Dordrecht 2024 belooft een week vol muzikale ontdekkingen en verrassende samenwerkingen. Of je nu een doorgewinterde Bachliefhebber bent of nieuw bent in de wereld van klassieke muziek, dit festival biedt voor ieder wat wils. Voor meer informatie en het volledige programma, bezoek de website van het Bachfestival Dordrecht, www.bachfestivaldordrecht.nl.

5/5 - (1 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen