Matteo Myderwyk. Foto: Menno Kok
Matteo Myderwyk. Foto: Menno Kok

Matteo Myderwyk releast single Remembrance

Matteo Myderwyk debuteert met zijn nieuwe single Remembrance bij Warner Classics. Daarmee gaat de dertigjarige componist en pianist de geschiedenisboeken in als de eerste Nederlandse pianist die bij dit internationale label tekent. De single is een voorsmaakje van zijn album Notes of Longing dat op 17 september 2021 verschijnt.

Hedendaagse composities

Na zijn studie piano aan het conservatorium in Tilburg dook Myderwyk in de neoklassieke muziek, elektronica, jazz, pop en dance. De invloeden uit die moderne muziekstijlen zijn kenmerkend voor zijn pianocomposities. De klassiek geschoolde pianist componeert genreoverschrijdende en toegankelijke muziek op zijn harmonium, synthesizer, piano en vleugel. Op de single Remembrance combineert hij de diepere laag van klassieke muziek met het meeslepende van pop.

Single Remembrance

Matteo Myderwyk: “Mijn huidige werk is geïnspireerd op verlangen, zowel naar het verleden, als naar de toekomst. Remembrance schreef ik voor een overleden dierbare, voortkomend uit een verlangen naar wat ooit was. Mijn later dit jaar uitkomende album start eveneens met dit door de piano gedreven nummer en werkt zich uiteindelijk met steeds meer gebruik van elektronica naar het verlangen naar de toekomst toe.”

Jong talent

De voorbije jaren verwierf Myderwyk bekendheid met zijn deels geïmproviseerde optredens in klassieke concertzalen, op poppodia en festivals. Nu laat de talentvolle Nederlander horen dat hij naast sterke improvisaties ook knappe composities kan bedenken. Hij heeft zich ontpopt tot een componist die muziekstukken met popharmonieën en een naar dance neigend elektronisch geluid op papier weet te zetten.

Optredens

Op 15 september 2021 stelt Myderwyk zijn album Notes of Longing integraal voor in Concertgebouw Amsterdam. Tijdens de zomermaanden die daaraan voorafgaan, tourt hij door Nederland met concerten van verschillende genres. Deze zomer is hij Artist in Residence in TivoliVredenburg, waar hij vier keer het podium zal bestijgen met uiteenlopende opvoeringen, van filmsoundtracks tot solo piano en synths, electronic (met drummer Remco Menting) en jazz (met Haytham Safia en Osama Mileegi).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen