pexels-karolina-grabowska-7679532

Maximaal genieten van (klassieke) muziek met de nieuwe iPhone 13 en AirPods 3

September is de maand van Apple onthullingen. Dit jaar zullen er verschillende nieuwe producten worden gepresenteerd. De nieuwe iPhone 13, maar voor ons ook betere oortjes: de nieuwe AirPods, de 3e generatie.

Naast nieuwe hardware doet Apple ook een investering in een klassieke muziek-app. Apple neemt namelijk Primephonic over. De abonnees krijgen door deze overname een zeer breed aanbod van klassieke muziek met de gebruiksvriendelijke interface, waar Primephonic om bekend staat.

Voorheen had Apple Music geen duidelijke informatie over de componist, maar gaf alleen de uitvoerend artiest, tracknaam, afspeelduur en jaartal weer. Dit probleem gaat opgelost worden als de aparte app gebaseerd op Primephonic uitkomt. Alle tracks uit de nieuwe app zijn overigens Lossless en van hoge resolutie.

Nieuw geluid met Apple oortjes

De nieuwe klassieke muziek app in combinatie met de nieuwe AirPods maakt overal (klassieke) muziek van goede (geluids)kwaliteit beluisteren uitstekend mogelijk. De nieuwe AirPods 3 krijgen een betere batterijduur. De iPhone 13 wordt ook voorzien met een grotere en sterkere batterij, waardoor langer luisteren mogelijk wordt.

Naast betere batterijduur, geven de AirPods 3 uitstekend geluid en is er voor de Pro versie ook ruisonderdrukking (noise cancelling). Met ruisonderdrukking worden storende geluiden zoveel mogelijk gedempt. Helaas blijft ruisonderdrukking alleen voor de Pro versie.

Spatial audio (of surround sound) zal ook onderdeel worden van de nieuwe AirPods. Daardoor lijkt het alsof je midden in het orkest zit en het geluid om je heen beweegt en niet meer van maar twee kanten komt.

5/5 - (1 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen