Midzomernachtsdroom
Midzomernachtsdroom. Foto: Marijke de Gruyter en Nicolien de Jong

Midzomernachtsdroom: een unieke beleving

In de lente van 2022 is het muziektheaterspektakel Midzomernachtsdroom te beleven in verschillende Nederlandse steden. Toneelgroep Oostpool, dansgezelschap Introdans, orkest Phion en Musis & Stadstheater Arnhem creëren samen een nieuwe uitvoering van de beroemde Shakespeare-klassieker.

Midzomernachtsdroom draait om vier jonge mensen die elk op hun eigen manier op zoek zijn naar liefde. In een bos, verlicht door de maan en bewoond door mythische boswezens, geven zij zich aan bedwelmende krachten over. Wat volgt, zijn typisch shakespeariaanse verwikkelingen.

Lauwersgrachtalliantie

De nieuwe voorstelling Midzomernachtsdroom is een zogenaamd gesamtkunstwerk. Oostpool, Introdans, Phion en Musis & Stadstheater Arnhem werken voor de tweede keer samen onder de naam Lauwersgrachtalliantie, met als doel een kruisbestuiving op artistiek, productioneel en marketinggebied.

Muziektheater met dans

De regie is in handen van Daria Bukvić (Oostpool). De choreografie werd bedacht door Regina van Berkel (Introdans) en het muziekconcept door Joris Nassenstein (Phion). Op het podium staan acteurs van Oostpool, dansers van Introdans en musici van Phion.

Midzomernachtsdroom in Oost-Nederland

De muziektheatervoorstelling gaat op 31 maart 2022 in première in het Stadstheater in Arnhem. Daarna trekt de voorstelling door het oosten van Nederland en doet ze steden aan als Hengelo, Nijmegen, Tiel, Apeldoorn, Zwolle en Doetinchem, maar ook Utrecht. De kaartverkoop start dit najaar.

5/5 - (1 stemmen)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen