MOZART

Recensie MOZART – Die Entführung aus dem Serail

MOZART
Die Entführung aus dem Serail
Thomas Quasthoff (Selim), Rolando Villazon (Belmonte), Diana Damrau (Konstanze), Anna Prohaska (Blonde), Paul Schweinester (Pedrillo), Franz-Josef Selig (Osmin), Vocalensemble Rastatt, Chamber Orchestra of Europe o.l.v. Yannick Nézet-Séguin
DGG 479 4064 • DDD-2.19’
Waardering: 7

Deze opname van Die Entführung aus dem Serail is de volgende schakel in de cyclus van Mozart-opera’s, die op basis van uitvoeringen in Baden-Baden onder leiding van Yannick Nézet-Séguin gerealiseerd wordt. Hij doet dat prima met een uitstekend spelend Chamber Orchestra of Europe, dat mooi en kleurrijk fraseert en samen begeleiden en ondersteunen ze de zangers voortreffelijk met fijn detailwerk. Die zangers spreken gelukkig ook zelf de dialogen, zodat we een levendige en mooi homogene uitvoering te horen krijgen. Op één uitzondering na. Hoezeer hij ook zijn best doet, Rolando Villazon is geen Mozarttenor en zeker geen Belmonte. Daar veranderen het respect en de bewondering die we voor de zanger hebben niets aan. De stem klinkt niet mooi of homogeen meer, is weinig soepel en de stijl is eerder krampachtig. Jammer. Diana Damrau is waarschijnlijk dé Konstanze van het ogenblik met een ruime, virtuoze sopraanstem en expressieve voordracht. Anna Prohaska geeft Blonde temperament en spontaniteit en zingt voortreffelijk. Franz-Josef Selig is een bijna sympathieke Osmin, komisch zonder overdrijving en laat zijn kostbare bas tot de diepste regionen afdalen. Paul Schweinester zet een vlotte Pedrillo neer en Thomas Quastoff doet het uitstekend als Selim.
Erna Metdepenninghen

Wilt u meer recensies lezen? Sluit dan hier een abonnement af en krijg automatisch toegang tot honderden andere recensies én voorgaande edities van Luister.

Facebook
Twitter

Laatste artikelen