OPERA2DAY en Theateralliantie presenteren Mozarts Zauberflöte - the next generation
OPERA2DAY en Theateralliantie presenteren Mozarts Zauberflöte - the next generation

Laatste kans om ‘Mozarts Zauberflöte – the next generation’ live te beleven

Acht keer, zo vaak wordt Mozarts Zauberflöte – the next generation nog opgevoerd. En dan valt het doek over de Nederlandse bewerking van deze opera. Grijp uw kans, zouden we zeggen.

“Onze Zauberflöte speelt zich af in een dystopische, nabije toekomst waarin de populisten de macht hebben gegrepen. De jonge generatie neemt hier geen genoegen mee en gaat de strijd aan om de oude machthebbers van de troon te stoten. Met de liefde als wapen vechten ze voor een nieuwe wereld van gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid”, aldus regisseur Theu Boermans. Hij bewerkte Mozarts meesterwerk samen met schrijver en vertaler Frans van Deursen.

Gezongen en geacteerd

Mozart schreef Die Zauberflöte als een Singspiel. Daarbij zijn het acteren en de verhaallijn even belangrijk als de zang. Dat uitgangspunt heeft Boermans behouden: “Daarom is de opera ook in het Nederlands vertaald en wordt er gezongen én geacteerd.” Mozarts Zauberflöte – the next generation, een coproductie van Theateralliantie en OPERA2DAY, bestaat uit een mix van acteurs en zangers. Zij worden live begeleid door het ensemble LUDWIG.

Voor operafans én nieuwkomers

In een interview met OPERA2DAY vertelt Boermans wat het publiek te wachten staat: “Je ziet een afgefakkeld decor, dode bomen en de resten van een bunker. Het is onduidelijk of die plek echt is of een soort militair oefenterrein. Waar zijn we precies? We hebben een heel goed team van zangers en acteurs, en omdat het verhaal in het Nederlands is, kunnen zowel verknochte operafans als nieuwkomers hun hart ophalen. Want de muziek is nog even schitterend en het verhaal is nu dus goed te volgen.”

Cast van zangers en acteurs

Tot het ‘goed team’ waarover Boermans spreekt, behoren onder anderen hoofdrolspelers Sofia Ferri (Pamina) en Roman Brasser (Tamino), maar ook Julia van der Vlugt (Pamina), Mike Reus (Monostatos), Jasper van Hofwegen (Papageno) en Svenja Gabler (Koningin van de nacht) om maar enkele namen te noemen. De muzikale leiding is in handen van Hernán Schvartzman. Lees hier meer over de Nederlandstalige operabewerking.

Laatste voorstellingen

Wie deze muziektheatervoorstelling wil beleven, moet zich haasten want Mozarts Zauberflöte – the next generation wordt nog maar acht keer opgevoerd. Op 17 november in Martiniplaza (Groningen), op 24 en 25 november in TAQA Theater De Vest (Alkmaar), op 28 en 29 november in Zwolse Theaters (Zwolle) en tot slot houdt de operakaravaan halt in de Goudse Schouwburg (Gouda). Daar worden op 1, 2 en 3 december 2023 de laatste voorstellingen gespeeld. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van OPERA2DAY (of klik hier).

5/5 - (5 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen