Caravan
Caravan op Musica Sacra Maastricht met de voorstelling Ode to Tomorrow.

Musica Sacra Maastricht: Vergelden, Vergeven, Verzoenen

Vanaf 20 september staat de hoofdstad van Limburg in het teken van de kunsten tijdens de 36e editie van Musica Sacra Maastricht. Het vierdaagse kunstenfestival vindt plaats op verschillende locaties in de historische binnenstad. Er is dit jaar gekozen voor het thema Vergelden, Vergeven, Verzoenen, een onderwerp dat van alle tijden is.

Denk aan de zaak Nicky Verstappen, het proces tegen Holleeder of aan de Noord-Koreadeal. Op vrijdag 21 september wordt het festival officieel geopend in de Sint-Janskerk, waar SPECTRA Eine Deutsch-Jiddische Kantate van Iván Fischer ten gehore brengt.

Van gregoriaans tot romantiek, van hedendaags tot wereldmuziek

Muziek vormt van oudsher de basis van Musica Sacra Maastricht. Tijdens het festival komen verschillende periodes aan bod: van gregoriaans (Les Chantres du Thoronet) tot romantische muziek (De Nieuwe Philharmonie Utrecht) en van hedendaags (het zojuist genoemde SPECTRA) tot wereldmuziek (Caravan, hier op de foto).

Daarnaast biedt het festival een podium aan zowel bekend als onbekend talent. Naast muziek staan ook dans, theater, film en exposities op het festivalprogramma en worden er lezingen rondom het thema georganiseerd. Het programma vindt plaats op verschillende locaties, waaronder de Sint-Servaasbasiliek en de Lutherse Kerk. Nieuw dit jaar is het LABgebouw, waar de voorstelling Lichtkoepels van Dönci Bánki in première gaat.

Musica Sacra heeft een breed programma en wisselend thema

Musica Sacra Maastricht begon in 1983 als Europees Festival van Religieuze Muziek. Het ontwikkelde zich tot een kunstenfestival met een breed programma en een elk jaar wisselend thema. Vanaf het begin is het festival onlosmakelijk verbonden met de stad Maastricht.

Musica Sacra Maastricht vindt dit jaar plaats van donderdag 20 september tot en met zondag 23 september.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen