Percussioniste Vivi Vassileva voert het Recycling Concerto van Gregor Mayrhofer voor het eerst in Nederland uit met het Residentie Orkest Den Haag.
Vivi Vassileva.

Muzikale ode aan de natuur

Onder het motto Make music, not trash brengt het Residentie Orkest Den Haag onder leiding van Anja Bihlmaier een muzikale ode aan de natuur. Op vrijdag 31 maart 2023 laat het orkest Beethovens Zesde symfonie, de ‘Pastorale’, in Amare weerklinken. Percussioniste Vivi Vassileva voert het Recycling Concerto van Gregor Mayrhofer voor het eerst in Nederland uit.

Residentie Orkest Den Haag reflecteert muzikaal op hoe we beter voor onze planeet kunnen zorgen. Chef-dirigent Anja Bihlmaier leidt het orkest in het concert Mens & Natuur, waarin Beethovens beroemde ode aan de natuur uiteraard niet mag ontbreken. De Zesde symfonie, de ‘Pastorale’, wordt visueel ondersteund door de projectie Pastoral Symphony in Images van de Duitse fotograaf Tobias Melle. Zijn fotografie slaat een brug tussen Beethovens muziek en actuele thema’s als de klimaatcrisis.

Afval als instrument

Ook op het programma staat de Nederlandse première van Gregor Mayrhofers Recycling Concerto. Dat spectaculaire concert componeerde hij voor de virtuoze percussioniste Vivi Vassileva. De componist daagt haar uit om experimenteel en vindingrijk te werk te gaan door materialen te hergebruiken. In onderstaande video krijgen we een blik achter de schermen van het creatieproces.

Meer info en tickets: residentieorkest.nl

5/5 - (3 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen