Naarden International Piano Festival 2021

Naarden International Piano Festival 2021 met Nino Gvetadze

Van donderdag 29 april t/m zondag 2 mei is er de langverwachte tweede editie van het Naarden International Piano Festival 2021. Live of online, met publiek in de zaal of toch via een livestream. Voor het eerst zal het Openingsconcert van het NIPF plaatsvinden in de Grote Kerk Naarden!

In dit Openingsconcert kun je genieten van een dubbelconcert van de Georgische pianiste Nino Gvetadze, ook werkzaam als artistiek leider van het NIPF, en haar landgenote Mariam Batsashvili, winnares van het Liszt Concours 2014. Het Openingsconcert is ook te volgen via een uitzending op NPO Radio 4.

Imogen Cooper en Frank Braley

Nino Gvetadze is er opnieuw in geslaagd enkele gerenommeerde meesterpianisten te engageren. Naast Mariam Batsashvili zijn dat de Britse grootheid Imogen Cooper en het Franse pianofenomeen Frank Braley. Tijdens het festival zullen ze hun virtuositeit en ervaring delen met zes jonge master students, afkomstig uit Spanje, Italië, Georgië, Nederland, China en Japan. Zij staan allemaal op het punt af te studeren aan het conservatorium en een professionele carrière op te bouwen in de pianowereld. Het NIPF wil hen daarbij ondersteunen.

Discovery Concert Series BIJ ANDREAS

De zes toptalenten laten van zich horen op zaterdag 1 mei tijdens de Discovery Concert Series in BIJ ANDREAS. Dat is de thuisbasis van het festival. Het Naarden International Piano Festival veroverde in korte tijd een belangrijke plek in de internationale pianowereld. Het festival werkt onder meer samen met het Liszt Concours en Het Concertgebouw Amsterdam.

Naarden International Piano Festival 2021

Het Naarden International Piano Festival 2021 is op donderdag 29 april t/m zondag 2 mei in de Grote Kerk Naarden en BIJ ANDREAS. Kijk hier voor meer informatie & tickets.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen