Nemanja Radulović tekent bij Warner Classics
Nemanja Radulović.

Radulović tekent bij Warner Classics

De Frans-Servische violist Nemanja Radulović releast in 2022 een eerste album bij het internationale platenlabel Warner Classics. Met dit album nodigt hij de luisteraar uit op een muzikale reis door Japan, India, Ierland, Servië en achttien andere landen. De emblematische stukken traditionele muziek werden voor hem en zijn ensemble Double Sens gearrangeerd.

Nemanja Radulović

Radulović maakte de voorbije jaren naam op internationale concertpodia dankzij zijn muzikaliteit, virtuositeit en charisma. Hij is een unieke persoonlijkheid in de muziekwereld en heeft zowel talent voor de grote werken van het klassieke repertoire als voor de Slavische muziek uit zijn geboorteland en de rockmuziek van zijn tijd.

Internationale doorbraak

Sinds zijn eerste internationale optreden – Beethovens Vioolconcert met het Orchestre Philharmonique de Radio France en Myung-Whun Chung – soleerde Radulović bij verschillende grote orkesten, waaronder het Noord Nederlands Orkest onder leiding van dirigent Michel Tabachnik, en won hij talrijke prijzen. Zo mocht hij twee keer de Franse prijs Victoires de la Musique in ontvangst nemen, alsook de Echo Preis.

Eerste album bij Warner Classics

Samen met zijn ensemble Double Sens neemt Radulović een eerste album bij Warner Classics op. De Frans-Servische violist is echter niet aan zijn proefstuk toe. Hij nam eerder al elf albums op bij een andere platenmaatschappij. Maar nu kiest hij dus voor Warner Classics. Radulović: “Het team van Warner inspireert me enorm en samen creëren we nieuwe ideeën voor opwindende projecten die aansluiten bij mijn visie op muziek maken in deze periode van mijn leven.”


Nemanja Radulović en ensemble Double Sens

Een echte muziekpersoonlijkheid

Het plantenlabel is blij met de nieuwe samenwerking. Alain Lanceron, directeur van Warner Classics: “Ik ontmoette Nemanja voor het eerst aan het begin van zijn carrière, toen hij aan het Parijse Conservatorium studeerde bij Patrice Fontanarosa. We hebben contact gehouden en ik ben verheugd dat nu het moment is voor hem om zich bij het label aan te sluiten. Zijn virtuositeit en artisticiteit zijn natuurlijk superlatief, maar hij staat ook open voor nieuwe mogelijkheden en is klaar, bereid en in staat om een zo breed mogelijk publiek voor klassieke muziek te bereiken. Nemanja Radulović is een echte muziekpersoonlijkheid.”

In september 2021 debuteert de Nederlandse pianist Matteo Myderwyk eveneens bij het internationale label Warner Classics. Lees er hier meer over.

5/5 - (1 stemmen)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen