November Music
November Music 2021: Sons of Kemet. Foto: Roxanne de Buijzer

November Music blikt terug en vooruit

November Music 2021 is nog maar juist afgelopen, of de plannen voor 2022 worden al uit de doeken gedaan. De organisatie is tevreden over de voorbije editie met 100 concerten, 25 premières en 20 opdrachtwerken. De volgende festivaleditie belooft alvast weer de moeite te worden.

November Music, een muziekfestival door vooruitstrevende makers en muzikanten, blikt terug op een geslaagde editie. De voorbije weken was er in ‘s Hertogenbosch een gevarieerd programma te horen. Van elektronische muziek tot klassieke muziek en wereldmuziek. Het Bosch Requiem 2020 van Seung-Won Oh, dat eigenlijk in 2020 al had moeten weerklinken, was samen met het Bosch Requiem 2021 van Hawar Tawfiq een van de hoogtepunten.

Composers in focus

De 28ste editie van het festival werd afgesloten met de bekendmaking van de composers in focus voor 2022: de Nederlandse componist Joey Roukens en de Amerikaanse componist en gitarist Bryce Dessner. Roukens componeert het Bosch Requiem 2022, dat door het Nederlands Kamerkoor en Amsterdam Sinfonietta wordt uitgevoerd. Ook van Dessner zijn volgend jaar composities te horen. De Amerikaan zal ook zelf op het podium aan het werk te zien zijn.

November Music 2022

Harpist Remy van Kesteren is in 2022 artist in residence bij November Music. Op het programma van de 29ste editie van het festival staat ook een nieuw opdrachtwerk van jazzcomponist Tijn Wybenga. November Music 2022 wordt op 3 november geopend en duurt tot en met 13 november. Houd de website www.novembermusic.net in het oog voor het laatste nieuws over het festival.

5/5 - (1 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen