NPO Cultuur

NPO Cultuur schiet sector te hulp met Podium Pop Up

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) helpt de cultuursector en bouwt van de televisie een alternatieve schouwburg. NPO Cultuur biedt nieuwe programma’s, podcasts, video’s en voorstellingen. Voor liefhebbers van klassieke muziek is er Podium Pop Up. Een serie miniconcerten waarin musici met een verschillende achtergrond gezamenlijk optreden op een bijzondere locatie.

De cultuursector is hard getroffen door de gevolgen van de coronapandemie. Podiumkunstenaars zitten al maandenlang veelal thuis. NPO biedt hen daarom een helpende hand. Wekenlang werd er gewerkt aan nieuw cultuuraanbod, dat de komende weken wordt uitgezonden en gepresenteerd. Zo zijn er nieuwe programma’s, online video’s en podcasts, maar ook nieuwe registraties van shows die het grote podium – als gevolg van de coronamaatregelen – niet (of maar even) haalden. NPO 2 extra, NPO 3, NPO Start en de radiozenders van NPO worden de alternatieve ‘podia’ zolang de reguliere podia nog niet open kunnen.

Programmering van NPO Cultuur

“De lijst is lang, en wordt alleen maar langer”, stellen NPO-cultuurcoördinatoren Lisa Boersen en Carel Kuyl tevreden vast, na wekenlang keihard doorwerken aan een relevante cultuurprogrammering.

NPO Cultuur brengt de komende maanden vernieuwende tv-versies van theatervoorstellingen. Zo zijn er De Hokje (AVROTROS) en Speelbeesten (NTR). NPO 2 komt in april met een serie dansprogramma’s met speciaal geschreven choreografieën van jonge choreografen. Podium Pop-up (NTR) en Save Cave (BNNVARA) met Claudia de Breij, zijn nieuwe tv-programma’s over muziek. In On Stage (VPRO) hijst Nadia Moussaïd de Nederlandse podiumkunsten op het schild. Binnenkort primetime op NPO 2 extra: Klassiek door de week (AVROTROS) vanuit het Concertgebouw in Amsterdam. In Theater Maas (AVROTROS) gidst Cornald Maas de kijker door de agenda’s van de theaters en toneel- en muziekgezelschappen. Verder komt NPO 3 met het nieuwe programma Muziekstad (VPRO). NPO 3FM en NPO FunX zetten de maand maart in het teken van de dj; van nieuw talent tot de grote namen. NPO Radio 5 zet de Nederlandstalige muziek en de theatergeschiedenis in het zonnetje.

NPO Cultuur
Annet Malherbe voor Podium Pop Up

Podium Pop Up voor muziekliefhebber

Ook aan de klassieke muziekfanaat is gedacht. Podium Pop Up brengt een serie miniconcerten. Hierin treden musici met een verschillende achtergrond gezamenlijk op. Dat doen ze op een bijzondere locatie. In elke aflevering gaat een bekende naam uit de kunst- en cultuursector naar een plek waar hij of zij een bijzondere band mee heeft, om daar met een gezelschap te musiceren voor de mensen die er werken. In de eerste aflevering actrice Annet Malherbe. Samen met Club Classique verrast zij het personeel van restaurant Hotel De Goudfazant. Dat doen zij met een optreden om het personeel een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijden.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen