Berliner Philharmoniker

Ontdek Mahlers symfonieën met de Berliner Philharmoniker! | Advertorial

De Berliner Philharmoniker kan terugkijken op een lange Mahler-traditie. Gustav Mahler dirigeerde het orkest zelf bij de première van zijn Tweede symfonie in 1895. Ten slotte kan de verankering van Mahlers symfonieën in het concertleven worden teruggevonden in het werk van de belangrijkste dirigenten van de laatste decennia. De complete werken van de componist spelen een centrale rol in het repertoire van Claudio Abbado, Sir Simon Rattle en Kirill Petrenko.

In Mahlers symfonieën wordt het monumentale geconfronteerd met het tedere, het spirituele met het profane, het tragische met het humoristische en wanhoop met de hoop op verlossing. In elke symfonie ontvouwt zich een eigen wereld, die de luisteraar betovert. Bij de interpretatie vergt de vormgeving van deze muzikale universums de grootst mogelijke inzet en onvoorwaardelijke toewijding.

Uitgave van Berliner Philharmoniker Recordings

De nieuwste uitgave van Berliner Philharmoniker Recordings brengt opnamen van de Berliner Philharmoniker uit de laatste tien jaar bijeen. De negen voltooide symfonieën en het Adagio van de Tiende, waarvan de uitvoering onder leiding van Claudio Abbado op de honderdste sterfdag van Mahler een van de hoogtepunten is, kunnen worden beleefd.

De symfonieën van Gustav Mahler

Chef-dirigent Kirill Petrenko en zijn voorganger Sir Simon Rattle worden bijgestaan door andere uitmuntende Mahler-vertolkers, die nauw met het orkest verbonden zijn: Gustavo Dudamel, Bernard Haitink, Daniel Harding, Andris Nelsons en Yannick Nézet-Séguin. De uitgave bevat tien cd’s en video-opnamen op blu-ray. Het uitgebreide boekje bevat inleidingen op elke symfonie en gedetailleerde essays. De bekende Amerikaanse kunstenaar Robert Longo ontwierp de hardcover van hoge kwaliteit.

Berliner Philharmoniker – De symfonieën van Gustav Mahler – 10 cd’s – 8 dirigenten

Nu kopen? Klik hier!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen

Neem een voordelig abonnement!

De lenteactie! Neem nu een 2-jarig abonnement en betaal €67,55 in plaats van €115,50!

Een magazine vol prachtige symphonieën, inspirerende artikelen, tips en meer.