Nederlands Studenten Kamerkoor (NSK)
Het Nederlands Studenten Kamerkoor of NSK. Foto: Milagro Elstak.

NSK op concerttournee met Transparant

Het Nederlands Studenten Kamerkoor (NSK) bereidt zich voor op de concerttournee Transparant, waarmee het van 3 tot en met 19 maart 2023 door Nederland trekt. Het repertoire bevat werken van Olivier Messiaen tot The Beach Boys.

De ambitieuze zangers, die via audities tot het Nederlands Studenten Kamerkoor werden toegelaten, ontmoeten elkaar voor het eerst op 17 december. Een maand later beginnen ze onder leiding van dirigent Béni Csillag en repetitor Tristan Knelange aan de intensieve repetities voor hun concerttournee Transparant. In het nieuwe project gaat het NSK op zoek naar ultieme verbondenheid. Zo verbindt het koor modern-klassiek repertoire van bijvoorbeeld Olivier Messiaen en Johannes Brahms met pop- en jazzmuziek van onder anderen The Beach Boys en The Beatles, maar streeft het ook naar verbinding tussen de koorleden onderling en met het publiek.

Transparant

Transparant zijn, is de voorwaarde om echt contact met mekaar te kunnen maken, zo stellen de studenten die in tijden van collectief individualisme elkaar juist gaan opzoeken. Het NSK gaf in het kader van de concerttournee en zoals het de NSK-traditie betaamt een Nederlandse componist, dit jaar Anke Brouwer, de opdracht tot het schrijven van een compositie. De koorleden nodigen Hammondorganist Boye Ingwersen uit om hen muzikaal te begeleiden en werken voor dit project samen met choreograaf Hillary Firestone.


Korte video over Transparant.

Wat is het NSK?

Het Nederlands Studenten Kamerkoor (NSK) is een projectkoor dat in 1974 in navolging van het Nederlands Studenten Kamerorkest (Nesko) werd opgericht. Ieder jaar wordt het studentenkoor opnieuw samengesteld met getalenteerde amateurzangers. In de beginjaren bestonden de concertprogramma’s van het NSK voornamelijk uit oude muziek voor de pauze en nieuwere muziek erna. De voorbije jaren zong het NSK vooral modern-klassieke muziekstukken. Het programma van bekende en minder bekende uitdagende werken wordt steevast aangevuld met een compositie van een Nederlandse componist.

De concerttournee Transparant van het Nederlands Studenten Kamerkoor vindt van 3 tot en met 19 maart 2023 plaats in diverse concertzalen in Nederland. Houd de website van het NSK in de gaten voor meer informatie, concertlocaties en ticketverkoop.

5/5 - (4 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen