Odiezee door Holland Opera
Holland Opera presenteert in de kerstvakantie Odiezee. Foto: Ben van Duin.

Odiezee in de kerstvakantie

Odiezee, een bewerking van Odyssee, is de hele kerstvakantie lang te beleven in de Veerensmederij in Amersfoort. Deze familievoorstelling is een plezier om naar te kijken voor iedereen vanaf zes jaar.

Geen epische oorlogsheld, maar een jonge klimaatactivist speelt de hoofdrol in Odiezee, een bewerking van Odyssee door Abdelkader Benali. De muzikale voorstelling vertelt het verhaal van een meisje dat met haar drie moeders in een flatje op driehoog woont. Al gauw krijgt ze de bijnaam O! die! Zee! omdat ze zich ernstig zorgen maakt om het klimaat en de stijgende zeespiegel. Bovendien mist ze haar vader, die op zee is om mensen te redden. Op een dag besluit Odiezee om alleen op zoek te gaan naar haar vader. Het wordt een avontuurlijke tocht, waarin ze ontdekt wat het betekent om moedig te zijn en wat werkelijk van waarde is.

Odiezee voor de hele familie

Odiezee is de hele kerstvakantie lang te beleven in de Veerensmederij in Amersfoort. Dacht u daar: oh gezellig, met de (klein)kinderen? Jazeker, want de voorstelling is er voor iedereen vanaf zes jaar. Op 4 en 7 januari zingt het Holland Opera Kinderkoor in het voorprogramma de Climate Carols, gecomponeerd door Niek Idelenburg. De componist liet zich daarvoor inspireren door de speeches van Greta Thunberg. Tot de cast behoren onder anderen mezzosopraan Vera Fiselier, sopraan Florien de la Fosse, tenor Erik Slik en bariton Berend Eijkhout.


Trailer van de voorstelling Odiezee.

Speellijst in de Veerensmederij

  • vrijdag 23 december – 19.30 uur
  • maandag 26 december – 14 en 16 uur
  • dinsdag 27 december – 14 en 16 uur
  • donderdag 29 december – 16 uur
  • vrijdag 30 december – 16 uur
  • dinsdag 3 januari – 14 en 16 uur
  • woensdag 4 januari – 13.30 uur
  • zaterdag 7 januari – 13.30 en 16 uur

Kijk voor meer info en ticketverkoop op de website van Holland Opera.

5/5 - (1 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen