opera arianna
Foto: Ellis-Biemans

World Opera Lab en Podium Mozaïek: opera Arïanna

World Opera Lab en Podium Mozaïek presenteren, onder regie van Miranda Lakerveld, Arïanna – Liefde zonder grenzen. Het is een kleurrijke remake van Monteverdi’s verloren opera. De première op 11 september vindt plaats bij Podium Mozaïek in Amsterdam.

Het bekende verhaal van Arïanna wordt uitgevoerd door een team van zangers en musici vanuit de hele wereld. Zij spelen een remake van de originele opera, gemaakt door Claudio Monteverdi. Deze opera is toentertijd verloren geraakt. Met de overgebleven teksten en één aria, het wereldberoemde Lamento d’Arïanna, creëerden zij een nieuw gecomponeerd werk.

De cast

Drie componisten, Aspasia Nasopoulou, Kaveh Vares en Haytham Safia, laten zich hiervoor inspireren door de eigen muzikale tradities én de stijl van Monteverdi. Met de cast: Aylin Sezer als Arianna, Sinan Vural als Dionysos, Sophie Fetokaki, Youmni Abou Al Zahab en de Iraaks-Koerdische Shwan Sulaiman die debuteert als Theseus.

Een impressie van het Tuinconcert Arïanna.

Het verhaal

Het verhaal gaat over prinses Arïanna die verliefd wordt op Theseus die haar uiteindelijk alleen achterlaat. Regisseur Miranda Lakerveld vlecht met haar team al deze invloeden in elkaar tot een ontroerend geheel. Ze maakt een nieuwe versie waarin de meerstemmigheid van het verhaal over Arïanna centraal staat.

World Lab Opera: zonder grenzen

World Lab Opera gaat in deze opera op onderzoek uit. Hoe zou de wereld eruitzien zonder grenzen? En wat als de grenzen tussen Oost en West niet zo rigide zijn als we op school geleerd hebben? Benieuwd? Ontdek het zelf tijdens één van de onderstaande speeldagen.

Speeldagen opera Arïanna

  • Donderdag 10 september 2020. 20.30 uur. Podium Mozaïek, Amsterdam. Try-out.
  • Vrijdag 11 september 2020. 20.30 uur. Podium Mozaïek, Amsterdam. Première.
  • Zondag 13 september 2020. 16.00 uur. Podium Mozaïek, Amsterdam.
  • Dinsdag 15 september 2020. 20.30 uur. Podium Mozaïek, Amsterdam.
  • Vrijdag 18 september 2020. 20.30 uur. Podium Mozaïek, Amsterdam.
  • Zondag 27 september. Operadagen Rotterdam. Tuinen editie.

Kijk voor meer informatie op www.arianna.nu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen