Operadagen Rotterdam
BALSAM - Laika (c) Kathleen Michiels

Operadagen Rotterdam coronaproof

Goed nieuws voor operaliefhebbers: de Operadagen Rotterdam 2020 gaan door! En wel als driedaags coronaproof festival van vrijdag 25 t/m zondag 27 september. Compact, inderdaad, maar met de impact van een tiendaagse editie, laat de organisatie verguld weten.

Operadagen Rotterdam 2020 is afgestemd op de lokale maatregelen

Over wat we kunnen verwachten, is artistiek directeur Guy Coolen ook helder. Zo vinden er operawandelingen langs de Rotte en door tuinen in de binnenstad van Rotterdam plaats, open air-voorstellingen in sloopstraten en op stadspleinen en verrassende dates in Theater Rotterdam/Schouwburg. Met andere woorden: grote voorstellingen op kleine schaal en kleine voorstellingen in een grote zaal. De organisatie garandeert dat alle voorstellingen tijdens Operadagen Rotterdam 2020 veilig te bezoeken zijn, geheel volgens RIVM-protocol en afgestemd op de lokale maatregelen.

Kleinschaliger, maar daardoor niet minder bijzonder

“Operadagen Rotterdam staat bekend vanwege de verrassende programmering op veel unieke locaties”, zegt de artistiek directeur. “Dat is deze editie niet anders. Het festival wordt kleinschaliger, maar daardoor niet minder bijzonder.” Corona of niet, operaliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan een keur aan jong talent en internationale toppers. Hier vindt u het complete programma, bestaande uit maar liefst 22 eigentijdse en grensverleggende opera- en muziektheaterproducties.

”De culturele wereld is veerkrachtig. Dat willen we met dit festival laten zien”, gaat Coolen gepassioneerd verder. “We komen op voor onze makers door hen alsnóg een podium te bieden. We voelen bovendien zeer sterk dat het live meemaken van cultuur op dit moment hard nodig is.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen

Neem een voordelig abonnement!

De lenteactie! Neem nu een 2-jarig abonnement en betaal €67,55 in plaats van €115,50!

Een magazine vol prachtige symphonieën, inspirerende artikelen, tips en meer.