concert aan huis

Marktplaats voor klassieke muziek: concert aan huis

Via samenuitthuis.nl kunnen muziekliefhebbers een concert aan huis boeken. Een welkom initiatief in deze coronatijden. Niet alleen voor het publiek, maar ook voor worstelende Nederlandse klassieke musici.

Boek een concert aan huis

“We moesten íets”, zei Cora Burggraaf tegen de Volkskrant. De mezzosopraan heeft het initiatief samen/uit/thuis samen opgezet met bedenker Ludian Schaling, een fervent fagottist. “In mijn agenda regende het annuleringen. Op een dag besefte ik: de zalen mogen dan sluiten, maar ík kan toch blijven optreden? Juist nu moeten er volop mensen zijn die snakken naar live uitgevoerde muziek.”

concert aan huis

Marktplaats voor klassieke muziek

En zo ontstond deze marktplaats voor klassieke muziek. Via de website worden musici en ensembles gekoppeld aan het thuisblijvende publiek. Luisteraars kunnen een flitsoptreden van tien minuten voor 150 euro kiezen, maar bijvoorbeeld ook één uur strijkkwartet uit het topsegment voor 2000 euro. De concerten zijn te boeken voor in je eigen woonkamer of tuin, maar bijvoorbeeld ook in een clubhuis of op het werk. Voor ieder wat wils, zolang men zich maar aan de richtlijnen van de overheid houdt.

Kijk op samenuitthuis.nl voor meer informatie.

Bezoek je liever een concert buitenshuis? Kijk dan eens naar de Operadagen in Rotterdam of naar het (Un)heard Music Festival in Den Haag.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen

Neem een voordelig abonnement!

De lenteactie! Neem nu een 2-jarig abonnement en betaal €67,55 in plaats van €115,50!

Een magazine vol prachtige symphonieën, inspirerende artikelen, tips en meer.