Orgelvierdaagse in Amsterdam
Jeroen Koopman is gastheer op Orgelvierdaagse in Singelkerk. Foto: Shutterstock

Zomerse Orgelvierdaagse in Singelkerk

Van 24 tot en met 27 augustus 2021 vindt in de Singelkerk in Amsterdam de tweede editie van de Zomerse Orgelvierdaagse plaats. Gastheer van dienst is Jeroen Koopman, de vaste organist van de Singelkerk. Samen met zijn muzikale gasten vult hij vier diverse concerten.

Programma gevuld met orgelklanken

Op dinsdag 24 augustus brengen organisten Jeroen Koopman en Dick Klomp muziek van Alexandre Guilmant, Jehan Alain, Juan Blanco en Giovanni Lucchinetti. Voor het volgende concert nodigt Koopman violiste Elisa van der Wel en fluitiste Veronica Tollenaar uit. Samen spelen ze werk van onder meer Giovanni Cima, Dario Castello, Girolamo Frescobaldi, J.S. Bach en Antonio Vivaldi. Op donderdag 26 augustus staat de vaste organist van de Orgelvierdaagse op het podium met het vocaal ensemble Voces Atticae, dat bestaat uit Kaspar Snikkers, Harm Huson, David du Crocq en Remmert Velthuis. Koopman sluit de Zomerse Orgelvierdaagse af met een duet met zijn vader, Arthur Koopman. Samen spelen ze quatre mains muziek van César Franck, Felix Mendelssohn en Eugène Gigout. Klik hier voor meer informatie en tickets voor de Zomerse Orgelvierdaagse.

Jeroen Koopman

De Orgelvierdaagse wordt afgesloten met een concert van vader en zoon Koopman. In 2015 nam dit duo een cd op in de Noorderkerk in Amsterdam. Het is overigens van zijn vader dat Jeroen Koopman (1991) op zevenjarige leeftijd de eerste piano- en orgellessen kreeg. Later studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het Conservatorium van Amsterdam, waar hij onderricht werd door grote namen. Als concertorganist speelt Koopman op verschillende belangrijke podia in binnen- en buitenland. Daarnaast is hij actief als hoofdorganist van de Singelkerk in Amsterdam, als vaste repetitor van meerdere koren en als pianodocent.


Jeroen Koopman in het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam 

5/5 - (3 stemmen)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen