Delos gaat over naar Outhere Music.

Outhere blaast platenlabel Delos nieuw leven in

Outhere Music, uitgever van klassieke muziek en jazz, neemt het Amerikaanse platenlabel Delos over. Delos is in 1973 opgericht door Amelia S. Haygood. Het label is bekend van opnames met artiesten als sopraan Renée Fleming, cellist Nina Kotova, fluitist Jean-Pierre Rampal en dirigent James DePreist.

Renée Fleming.
Renée Fleming.

Delos bracht ook albums uit van orkesten, waaronder London Symphony Orchestra, Philadelphia Orchestra en Moscow Chamber Orchestra. Outhere heeft labels als Alpha, Channel Classics en Fuga Libera in zijn portefeuille. De maatschappij hoopt te profiteren van de ‘indrukwekkende catalogus en sterke identiteit’ van Delos. En van het netwerk van ‘gerenommeerde Amerikaanse en internationale muzikanten’ van het platenlabel.

Outhere Music.

Nieuw bloed in Apollo’s label

Delos is vernoemd naar het gelijknamige Griekse eiland, de geboorteplek van de Griekse god Apollo, die volgens de mare stond voor muziek, dans, poëzie en de schone kunsten. Na Amelia Haygood (die in 2007 overleed) stond pianiste Carol Rosenberger jarenlang aan het roer bij het platenlabel. Directeur Charles Adriaensen van Outhere is verguld met de overname. Hij zegt: “We zijn blij om veel nieuwe muzikanten te kunnen ontdekken en met hen samen te werken. We willen de lijn van Delos voortzetten. Daarnaast is ons doel: nieuw bloed pompen in dit fantastische label, dat met zoveel liefde en zorg door Carol is gerund.”

‘The great American label’

Delos-directeur Rosenberger voegt toe: “Onze oprichter Amelia Haygood, die als psycholoog veel mensen heeft geholpen, groeide op met liefde voor klassieke muziek. Toen ze een aantal Amerikaanse klassieke musici leerde kennen, ontdekte ze tot haar verbazing dat zo weinig van hen werden opgenomen. Daarom richtte ze zelf een platenlabel op. Delos groeide, trok topmuzikanten aan. Billboard noemde ons ‘The great American label’. We konden wereldwijd op een enthousiaste ontvangst rekenen. Het is geruststellend om te weten dat de traditie van Delos naar de toekomst wordt getild door Outhere. Een bewezen marktleider, die wordt geprezen om zijn hoge standaarden en brede interesse.”

 

5/5 - (5 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen