Petitie Liefde voor Muziek

Petitie Liefde Voor Muziek

Oproep: willen jullie de petitie Liefde Voor Muziek tekenen?

Afgelopen jaren waren we gewend om onze vrije tijd door te brengen op pleinen en op festivalweides, in poppodia en cafés. Altijd was daar livemuziek. Om de soundtrack van de zomer luister bij te zetten. Om te feesten, troost te zoeken of om nieuw muzikaal talent te ontdekken. Nu dreigt dit te stoppen. Daarom vraagt de Nederlandse muziekindustrie je aandacht.

Vanwege de coronacrisis verstomde op 12 maart van dit jaar de livemuziek even onverwachts als abrupt. De livemuziekindustrie is één van de laatste branches die dit jaar weer op gang mag komen. Veel artiesten, gezonde bedrijven en zzp’ers hebben daardoor geen omzet of inkomen meer. Tienduizenden banen en enorm veel knowhow dreigen verloren te gaan. Een economische catastrofe.

Meer dan de artiest

Nederland heeft geweldige muzikanten. Nationaal en internationaal succesvolle sterren in de pop, rock, dance, klassiek en jazz. Deze kunnen optreden dankzij een groot ecosysteem van 150.000 professionals.
Immers: livemuziek bestaat niet alleen uit de artiest die op het podium staat, maar uit een daarmee verbonden keten van onder meer boekingskantoren, evenementenorganisatoren, backliners, (tour)managers, programmeurs, poppodia en festivals, geluids- en licht technici, zaalbeheerders, podiumbouwers, cateraars, beveiligers, merchandisers, (tent- en bus)verhuurders, marketeers, promotiemediaspecialisten, fotografen, muziekmedia, detailhandelaren en werknemers van platenmaatschappijen. Samen leveren zij een essentiële bijdrage aan de economie en aan het welzijn van het land.

Teken de petitie Liefde Voor Muziek

Wij, de gezamenlijke muziekindustrie, vragen jou, de muziekliefhebber en -professional, om daarom dit bericht te delen met je eigen achterban. Laat weten dat jij het voortbestaan van livemuziek (festivals en concerten) in Nederland ook belangrijk vindt. Teken de petitie op Liefde Voor Muziek!

Belang van livemuziek

De handtekeningen worden volgende maand in persoon aan de politiek in Den Haag overhandigd. Daar wordt getoond Nederland massaal de liefde voor livemuziek heeft betuigd.

Bedankt voor je steun, bedankt voor jouw Liefde Voor Muziek! 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen