Annelie is evenals Wibi Soerjadi te horen tijdens de Piano Nights in het Concertgebouw in Amsterdam
Annelie is evenals Wibi Soerjadi te horen tijdens de Piano Nights in het Concertgebouw in Amsterdam

Piano Nights met Wibi Soerjadi en Annelie

Wibi Soerjadi en Annelie vullen op donderdag 26 oktober 2023 de Grote Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam met virtuoze pianoklanken. Beide pianisten spelen elk de mooiste pianomuziek uit hun repertoire. Het concert maakt deel uit van de serie Piano Nights.

Op diverse donderdagen doorheen het culturele seizoen programmeert het Concertgebouw de Piano Nights, waarop pianisten de mooiste pianomuziek aller tijden met het publiek delen. Op 26 oktober zijn concertpianist Wibi Soerjadi en neoklassiek pianist Annelie de musici van dienst.

Annelie presenteert nieuwe ep

Welke stukken Wibi Soerjadi uit zijn piano zal toveren, is op het moment van schrijven nog niet bekend. De kans is echter reëel dat Annelie werk van haar nieuwe ep zal spelen. De ep draagt de kort en krachtige titel C. De eenvoud van de titel contrasteert met de inhoud van de plaat. Annelie schreef de composities op piano tijdens een bewogen periode in haar leven.

Emotionele composities

De emoties van het opnieuw moeder worden en het zich zorgen maken om de gezondheidsproblemen van haar ouders maakt Annelie voel- en hoorbaar in haar composities. Zelf ziet ze de muziek op C als ‘een belangrijke, artistieke fase die vastgelegd moest worden’. De titel van de ep symboliseert voor de neoklassieke pianiste het contrast tussen verleden en toekomst, vervulling en leegte, leven en dood. En niet toevallig is het dezelfde letter als de voorletter van haar vaders voornaam.

Tussenstop in het Concertgebouw

Momenteel tourt Annelie met bassist/toetsenist Merijn van de Wijdeven door Nederland om haar nieuwe ep C aan het publiek voor te stellen. Met op 26 oktober dus een tussenstop in het Amsterdamse Concertgebouw. Haar eerdere pianosoloalbums After Midnight en Hertz werden zeer goed ontvangen en volop gestreamd.

Info en kaarten voor de Piano Nights: concertgebouw.nl
Meer weten over Annelie’s ep C en bijbehorende tournee? anneliepiano.com

4.6/5 - (8 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen