Alma Quartet is een van de artiesten van Pop meets Classic
Alma Quartet. Foto: Carlos Villarroel

Pop meets Classic in Harderwijk

Pop meets Classic transformeert op vrijdag 30 september 2022 de nieuwe haven van Harderwijk tot een podium, waarop pop en klassiek elkaar ontmoeten en versterken. Het concert is bij te wonen vanop de kade en vanaf het water. “Het wordt ontzettend gaaf”, aldus organisator Jeffrey Migchelsen van Popschool Harderwijk.

“Dit is het eerste concert in de nieuwe haven en niet zomaar een. Er staat een 42-koppig orkest voor je te spelen en daarmee vaar je als het ware van klassiek de popmuziek in.” Het orkest waarover Migchelsen spreekt, is het veelzijdige Noordpool Orkest, dat een brug slaat tussen klassieke invloeden en moderne popmuziek. Geen muziekgenre dat zij niet spelen.

Van soul tot reggae

Voor Pop meets Classic gaat het Noordpool Orkest aan de slag met arrangementen van het muzikale werk van de artiesten die op vrijdagavond 30 september op het podium staan. Sabrina Starke, bijvoorbeeld. De Nederlandse singer-songwriter die het publiek laat genieten van soul, jazz, hiphop en reggae.

Klassieke noot

Ook Brainpower – zijn hit Dansplaat heeft u sowieso al minstens één keer gehoord – is op de afspraak en toont dat hij meer is dan alleen een rapper. Het theater- en muziekduo Speelman & Speelman giet een sausje nederpop over de eerste editie van het concert. Het Alma Quartet zorgt dan weer voor de klassieke noot uit de concerttitel Pop meets Classic.

Aan of op het water

Pop meets Classic brengt de concertzaal naar buiten. Geen zachte, rode stoelen. Wel een plek aan of op het water. Met een eigen vaartuig of een gehuurde sloep met een rijkelijk gevulde picknickmand aan boord. Via de website van Pop meets Classic kunt u een staanplaats op de kade reserveren (14 euro), een sloep huren (301 euro) of een ligplaats voor uw eigen vaartuig aanvragen (76 euro).

Kijk voor meer informatie op www.popmeetsclassicharderwijk.nl

5/5 - (2 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen